Μεταρρυθμιστικό σπριντ με επιμονή και αποφασιστικότητα ζήτησε από την κυβέρνηση ο Αλέξανδρος Εξάρχου, αντιπρόεδρος και CEO της Iντρακάτ, στη διάρκεια του πρώτου διεθνούς συνεδρίου του ΤΜΕΔΕ, «Redefining The Future Horizons».

«Ριζικές ανατροπές, όποιος δεν μπορεί ας φύγει»

«Βλέπουμε αιφνιδίως πως ενώ ο πρωθυπουργός και η κεντρική κυβέρνηση προσπαθούν να ενισχύσουν τις επενδύσεις, κάποιοι δεν ακολουθούν, όσοι αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης πρέπει να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες. Το παραγωγικό μοντέλο στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει, ο χρόνος μέχρι το 2032 τρέχει (αρχίζει ξανά τότε η πληρωμή των τόκων του ελληνικού χρέους), η οικονομία όμως ακόμα στηρίζεται στην κατανάλωση και τον τουρισμό κατά βάση, σκεφτείτε έναν ξένο να συζητά επί μήνες για μία επένδυση η οποία δεν θα προχωρήσει, η ευθυνοφοβία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κυβέρνηση, ό,τι πέτυχε η κυβέρνηση την πρώτη περίοδο ήταν μία διάσωση, όχι μία νίκη, μένουν ακόμα πάρα πολλά να γίνουν, δεν έχουμε πετύχει ριζικές ανατροπές στην οικονομία. Πρέπει όσοι έχουν θέσεις ευθύνης να προχωρήσουν σε τομές, αλλιώς ας παραιτηθούν, χρειάζεται να αλλάξει η παραγωγική βάση της οικονομίας», τόνισε ο κ. Εξάρχου που απέδωσε τα εύσημα στην ηγεσία του υπουργείου μεταφορών και υποδομών για «την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν στο πρόσφατο περιστατικό με το βυτιοφόρο που τυλίχτηκε στις φλόγες στην ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου.

«Διασωθήκαμε προσωρινά, νέο παραγωγικό μοντέλο έως το 2032»

«Πρέπει να τρέξουμε γρήγορα για να απορροφήσουμε τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, για να προχωρήσουν τα έργα χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις μα πάνω από όλα αλλαγή νοοτροπίας, το Ταμείο είναι το μεγαλύτερο εργαλείο που έχουμε για να δημιουργηθεί μία νέα παραγωγική δομή στην οικονομία, από μόνο του το Ταμείο όμως δεν αρκεί, θα μας πάει μέχρι ένα σημείο, αν δεν αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο έως το 2032 θα αντιμετωπίσουμε χειρότερη κρίση από το 2010 και το 2015, διασωθήκαμε προσωρινά, αν κάτι στραβώσει θα ξαναβρεθούμε σε κρίση, πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις με μεγαλύτερη τόλμη και αποφασιστικότητα», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη