Οι τιμές του πετρελαίου δείχνουν έτοιμες να κλείσουν την δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, καθώς οι τιμές συνέχισαν να πέφτουν την Παρασκευή λόγω των ανησυχιών για τη ζήτηση και του σκεπτικισμού ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν θα μπορούσαν να συνάψουν πυρηνική συμφωνία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν 35 σεντς, ή 0,5%, στα 75,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate υποχώρησαν 35 σεντς, ή 0,5%, στα 70,94 δολάρια.

«Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να παραμείνουν σε ένα εύρος περίπου 3 δολαρίων πάνω και κάτω από τα 70 δολάρια για το WTI βραχυπρόθεσμα», δήλωσε αναλυτής εμπορευμάτων της Rakuten Securities.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς υποχώρησαν κατά περίπου 1 δολάριο την Πέμπτη, ανακάμπτοντας από τις προηγούμενες απώλειές τους άνω των 3 δολαρίων, αφού οι ΗΠΑ και το Ιράν διέψευσαν και οι δύο μια αναφορά της Middle East Eye ότι ήταν κοντά σε μια πυρηνική συμφωνία.

Για την εβδομάδα, οι δείκτες είναι σε καλό δρόμο για απώλειες της τάξεως του 1% -σημειώνεται ότι απώλεσαν περίπου το ίδιο ποσό την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι τιμές του πετρελαίου είχαν αυξηθεί στις αρχές της εβδομάδας μετά τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας το Σαββατοκύριακο για βαθιές μειώσεις της παραγωγής, αλλά αντιστάθμισαν τα κέρδη μετά την άνοδο των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ και τα αδύναμα στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές.

Παράγοντες όπως οι φόβοι για στενότερη προσφορά και υψηλότερη ζήτηση καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέρχονται σε περίοδο αυξημένης οδήγησης που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις τιμές αντισταθμίζονται από τις ανησυχίες για την αργή αύξηση της ζήτησης καυσίμων στην Κίνα.

Ενώ μια δημοσκόπηση του Reuters από οικονομολόγους έδειξε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να παραλείψει μια αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίασή της στις 13-14 Ιουνίου, η απουσία παρόμοιων ενδείξεων από άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες επιβάρυνε τις προοπτικές της ζήτησης πετρελαίου, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα