H ξηρασία στα ποτάμια που καταγράφεται σε παγκόσμιο επίπεδο εφέτος, έχει προκαλέσει μεν ανησυχία, αλλά και συνάμα, κρυμμένους «θησαυρούς».

Μετά την αποκάλυψη ναού στην Κίνα και των μηνυμάτων των κατοίκων του Μεσαίωνα στην Ευρώπη, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ήλθαν στο «φως» ίχνη δεινοσαύρων, σε αποξηραμένη κοίτη ποταμού. Τα ίχνη παρέμεναν θαμμένα κάτω από ιζήματα που καλύπτονταν από νερό, γεγονός το οποίο συντέλεσε στη διατήρησή τους.

«Λόγω των υπερβολικά ξηρών συνθηκών αυτό το καλοκαίρι, ο ποταμός έχει στεγνώσει εντελώς στα περισσότερα σημεία, αποκαλύπτοντας, έτσι, νέα ίχνη στο πάρκο», ανέφερε η Στέφανι Σαλίνας Γκαρσία, από το αρμόδιο τμήμα για τα πάρκα και την άγρια ζωή του Τέξας.

Η ανακάλυψη ενθουσίασε τους υπαλλήλους του πάρκου, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη του Ντάλας και έχει ονομασθεί «Κοιλάδα Δεινοσαύρων», λόγω της παρουσίας πολυάριθμων ιχνών δεινοσαύρων στην ευρύτερη περιοχή.

Σε φωτογραφίες του “Dinosaur Valley State Park”, απεικονίζεται μία από τις μεγαλύτερες ακολουθίες ιχνών δεινοσαύρων στον κόσμο· εθελοντές έσπευσαν να βοηθήσουν τους ειδικούς στον καθαρισμό της περιοχής, προκειμένου τα ίχνη να διακρίνονται ευκολότερα.

Working on one of the longest dinosaur trackways in the world at Dinosaur Valley State Park! Thank you to all of our volunteers!

Δημοσιεύτηκε από Dinosaur Valley State Park – Friends στις Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022

«Τα περισσότερα ίχνη που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, σε διαφορετικά σημεία του ποταμού, προέρχονται από έναν Ακροκανθόσαυρο», διευκρίνισε η κ. Σαλίνας Γκαρσία. Το θηριόποδο εκτιμάται πως είχε ύψος πέντε μέτρων και ζύγιζε σχεδόν επτά τόνους.

Ο Σαυροποσειδώνας αποτελεί άλλο ένα είδος δεινόσαυρου που άφησε τα ίχνη του στο πάρκο· εκτιμάται πως με τον μακρύ λαιμό του, έφθανε σε ύψος τα δεκαοκτώ μέτρα και ζύγισε περίπου 44 τόνους.

«Τα ίχνη δεινοσαύρων στο πάρκο χρονολογούνται πριν από 113 εκατομμύρια χρόνια», τόνισε.

Το “Dinosaur Valley State Park” άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1972 και έχει στόχο να προστατεύσει τα πολυάριθμα προϊστορικά ίχνη που βρίσκονται στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη:

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα «γδύνονται» στο OnlyFans – «Μέσα σε λίγες μέρες έβγαλα όσα σε έναν μήνα»

Κρήτη: «Πόζαρε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με καλάσνικοφ ένας από τους δράστες της επίθεσης στους Γερμανούς τουρίστες

Ρεύμα: Κοντά στα 2 δισ. οι επιδοτήσεις Σεπτέμβριου, αφορούν έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές