Δεν είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος Οίκος πουλά απολίθωμα δεινοσαύρου, με το πρώτο να είναι το 1997. Η τιμή του εκτιμάται μεταξύ πέντε και οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο απολιθωμένος σκελετός ενός συγγενή του Τυραννόσαυρου Ρεξ (rex εκ του «βασιλιά» στα λατινικά) που περπατούσε στη Γη πριν από περίπου 76 εκατομμύρια χρόνια, θα δημοπρατηθεί στη Νέα Υόρκη, στις 28 Ιουλίου.

Ο Γοργόσαυρος ήταν ένα εκ των κορυφαίων σαρκοφάγων που έζησε στην περιοχή των σημερινών δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, κατά την ύστερη Κρητιδική περίοδο. Προϋπήρχε του συγγενή του, Τ–Rex, κατά δέκα εκατομμύρια έτη.

Ο σκελετός, ο οποίος τίθεται σε δημοπρασία, ανακαλύφθηκε το 2018 κοντά στον ποταμό Τζούντιθ, στη Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, έχει ύψος σχεδόν 3 μέτρα και μήκος 6.7 μέτρα), ενώ όλοι οι άλλοι σκελετοί Γοργόσαυρων βρίσκονται σε συλλογές μουσείων, καθιστώντας αυτό το μοναδικό δείγμα, διαθέσιμο για ιδιώτες.

Οι δεινόσαυροι ήταν καταδικασμένοι να εξαφανιστούν, πριν από το χτύπημα του αστεροειδούς.

«Στην καριέρα μου, είχα το προνόμιο να χειρίζομαι και να πουλώ πολλά εξαίρετα και μοναδικά αντικείμενα, ωστόσο, λίγα μπορούν να προκαλέσουν τόσον μεγάλο θαυμασμό και να αιχμαλωτίσουν τη φαντασία, όπως αυτός ο απίστευτος σκελετός Γοργόσαυρου», ανέφερε η Κασσάνδρα Χάττον, επικεφαλής για θέματα επιστήμης και λαϊκής κουλτούρας σε παγκόσμιο επίπεδο, για τον Οίκο Sotheby’s.