Για να ξέρετε, πάντως, όλα όσα συμβαίνουν, σας ενημερώνω ότι στο ΤΧΣ γίνεται επί 3 τουλάχιστον μήνες τώρα, πραγματική παρέλαση από όλα τα μεγάλα funds και όλους τους μεγάλους επενδυτικούς οίκους – μιλάμε για πάνω από 500 (!!!) ραντεβού.

Παρεπιμπτόντως, αυτό που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας και φυσικά πολύ περισσότερο οι άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερόμενοι και στη χώρα μας, είναι το γεγονός ότι το τέλος της εποχής του φθηνού χρήματος αφορά και στα διεθνή funds.

Μέχρι πρόσφατα δανείζονταν με σχεδόν μηδενικά επιτόκια και έκαναν ότι ήθελαν. Τώρα, σφίγγουν τα λουριά και για αυτά, καθώς ήδη δανείζονται πιο δύσκολα και πιο ακριβά πλέον και το γεγονός αυτό έχει τις συνέπειές του και στη δική τους πολιτική και φυσικά στις επιλογές και στα προσφερόμενα τιμήματα.

Το επόμενο βήμα, μετά την πολύ μεγάλη μείωση των κόκκινων δανείων, είναι να δοθούν αναπτυξιακά δάνεια, τα οποία, δυστυχώς, δεν πρόκειται να δοθούν από τις καλές μας τράπεζες.

Για αυτό το λόγο, η ανάληψη της θέσης του προέδρου στην Αναπτυξιακή Τράπεζα από τον πολύπειρο Γιώργο Ζαββό, είναι προφανώς μία πολύ καλή επιλογή, μάλλον προσωπική του πρωθυπουργού, λόγω και της πολυετούς και δοκιμασμένης σχέσης των δύο οικογενειών

Δύο πρόσωπα πολύ γνωστά από το χώρο του επιχειρείν και του τραπεζικού τομέα, εισήλθαν πρόσφατα στο διοικητικό συμβούλιο του Λούλη, που προβάρει τη νέα ονομασία του, την Loulis Food Ingredient.

Πρόκειται για τον γνωστό επιχειρηματία (και εκλεκτό του τραπεζικού συστήματος) Σπύρο Θεοδωρόπουλο και τον πρόεδρο της Optima, Γιώργο Τανισκίδη.

Διαβάστε ακόμη: