Βόμβα στο πολιτικό σκηνικό «έριξε» η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την αποκάλυψη της για τις παρακολουθήσεις. Η ίδια κάνει λόγο για υποκρισία ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στα Παραπολιτικά σημειώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαθίδρυσε ένα παρακράτος μέσα στο κράτος, όπως και η Νέα Δημοκρατία. Η ΕΥΠ δεν λειτούργησε ποτέ ως Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας αλλά ως κομματικό και κυβερνητικό παραμάγαζο, έκθετο και ευάλωτο σε παράνομες εντολές και στην παρείσφρηση ξένων υπηρεσιών εν γνώσει των κυβερνώντων».

Υποστηρίζει ότι «κανείς δεν επιθυμεί την πραγματική αποκάλυψη της αλήθειας. Ούτε και ο κ. Ανδρουλάκης το επιθυμεί, γι’ αυτό και χρησιμοποιεί την υπόθεση για κομματικό όφελος χωρίς όμως να δέχεται να λάβει την ενημέρωση που του προσφέρουν και η οποία δεν αφορά τον ίδιο ιδιωτικά αλλά τον ελληνικό λαό».

Σύμφωνα με το αυριανό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» η κα Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της αποκαλύπτει ότι ήταν και η ίδια υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και ότι ο κ. Τσίπρας της έδειχνε υποκλοπές της ΕΥΠ. «Ο ίδιος ο Τσίπρας επιχείρησε να με επηρεάσει επικαλούμενος παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, που μάλιστα θέλησε να μου δείξει. Η παρακολούθηση αφορούσε κρατούμενο ο οποίος υποτίθεται σχεδίαζε να ‘’φάνε έναν ΣΥΡΙΖΑΙο’’. Τότε είχα αρνηθεί να δω τις υποτιθέμενες απομαγνητοφωνήσεις και τους είχα πει: ‘’να προσέχεις ποιοι σου δίνουν και τι σου δίνουν και για ποιον λόγο. Αν ως πρωθυπουργός της χώρας διαβάζεις απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών κρατουμένων, είσαι σε πολύ κακό δρόμο», πρόσθεσε.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, πρότεινε να καταργηθεί το μοντέλο της ΕΥΠ το οποίο χαρακτηρίζει αποτυχημένο. «Είναι αποδεδειγμένο πια, εδώ και χρόνια, ότι, δυστυχώς, λόγω της βαθιάς διάβρωσής της, των εσωτερικών φραξιών, της οργιώδους κομματικοποίησης της ηγεσίας και των ανώτερων κλιμακίων και της έλλειψης δικλίδων ανεξαρτησίας και δημοκρατικών εγγυήσεων αλλά και ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού, η ΕΥΠ δεν λειτουργεί ως Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας αλλά ως κυβερνητικό και κομματικό εργαλείο εκβιασμών, κουτσομπολιού και πληροφοριών της κλειδαρότρυπας αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στο κομμάτι της εθνικής ασφάλειας που είναι το πραγματικό αντικείμενό της».

Διαβάστε ακόμη: