Σχεδόν στα επίπεδα του 2019 έχουν ανακάμψει τα ταξίδια αναψυχής κατά μήκος όλων των γενιών, ενώ ιδιαίτερη δυναμική παρουσιάζουν μετά τη χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων και τα οικογενειακά ταξίδια. Μάλιστα, τρεις στους πέντε δηλώνουν πως θα κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι φέτος με την οικογένειά τους, ενώ σύμφωνα με σχετική ανάλυση της εταιρείας Holidu, υπάρχουν ορισμένοι προορισμοί που είναι ιδανικοί για τέτοιου είδους διακοπές, που ικανοποιούν όλες τις ηλικίες.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ύπαρξη όμορφων τοπίων, χώρων πρασίνου, εστιατορίων Michelin, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, μουσείων, ποιότητας των δρόμων σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, όπως μεταξύ άλλων τον αριθμό αναφορών στο Instagram και το Tiktok, αλλά και το κόστος για φαγητό, προκύπτει ότι οι καλύτερες πόλεις για ταξίδια με οικογένεια είναι οι εξής:

Μαδρίτη, Ισπανία
Τόκιο, Ιαπωνία
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Βαρκελώνη, Ισπανία
Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη
Βερολίνο, Γερμανία
Παρίσι, Γαλλία
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Άμστερνταμ, Ολλανδία
Σικάγο, ΗΠΑ

Η Μαδρίτη κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Συγκεκριμένα η Μαδρίτη, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως το καλύτερο μέρος διακοπών για οικογένειες, κατακτά υψηλότατη θέση για ταξίδια σε κάθε ηλικία. Μερικά από τα στοιχεία που κάνουν την πόλη να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι φιλοξενεί 125 εστιατόρια με Michelin και έχει δύο εθνικά πιάτα, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων εθνικών φαγητών στον κόσμο. Επίσης, η ισπανική πρωτεύουσα λαμβάνει εξαιρετική βαθμολογία (4 στα 5) σε ό,τι αφορά την φιλικότητα προς οικογένειες.

Διαβάστε ακόμη: