Την άμεση παραίτηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, ζητά με σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις «αποκαλύψεις-κόλαφο» για το ρήγμα στο φράγμα του ποταμού Καλέντζη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν ότι τη νύχτα της μεγάλης πλημμύρας μηχάνημα μισθωμένο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προκάλεσε ρήγμα στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, ώστε τα νερά να κατευθυνθούν στον Παλαμά.

Μάλιστα, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA μετέδωσε χθες μαρτυρία του χωματουργού που έσπασε το φράγμα με σκαπτικό μηχάνημα, ο οποίος αναφέρει ότι η εντολή για την παρέμβαση δόθηκε από τη Περιφέρεια.

Οι αποκαλύψεις αυτές προστίθενται και ενισχύουν τις καταγγελίες των κατοίκων, που ήδη αποτελούν αντικείμενο της έρευνας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Μετά από όλα αυτά, ο κ. Αγοραστός δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί σήμερα κιόλας από Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Αν δεν το κάνει ο ίδιος, οφείλει να του το ζητήσει ο αρχηγός του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης.

Αλλιώς είναι βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει – εκτός από τις δικές του – και τις εγκληματικές ευθύνες του εκλεκτού του Περιφερειάρχη. Θυμίζουμε μάλιστα ότι μόλις πριν λίγες ημέρες και ο κ. Κικίλιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλούσαν για fake news.

Οι αποκαλύψεις όμως είναι κόλαφος και η ελληνική κοινωνία ζητά απαντήσεις».

Ερωτήματα για το σπασμένο φράγμα του Καλέντζη 

Την ώρα που οι κάτοικοι της Θεσσαλίας μετρούν τις πληγές τους, ενώ νεκρά ζώα επιπλέουν σε λιμνάζοντα ύδατα, ο ALPHA δημοσίευσε μία σοβαρή καταγγελία για σπάσιμο του φράγματος του ποταμού Καλέντζη.

«Το τριήμερο που ήμουν στη Θεσσαλία αρκετός κόσμος μου κατήγγειλε ότι τη νύχτα της μεγάλης πλημμύρας κάποιος πήγε και έσπασε ένα ανάχωμα στον Καλέντζη για να σώσει την Καρδίτσα, πλημμυρίζοντας τα χωριά και τον κάμπο. Αυτή ήταν μία φήμη που κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα αγροτών και κτηνοτρόφων. Σε όποιο χωριό και αν πήγα μου έλεγαν αυτό το πράγμα αλλά δεν ήθελαν να μιλήσουν δημόσια. Η αλήθεια δεν το βγάλανε από την πρώτη ημέρα γιατί τέτοιες καταγγελίες θέλουν σύνεση γιατί σε μία τέτοια καταστροφή είναι εύκολο να δείχνουμε με το δάχτυλο», είπε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Σύμφωνα με τον σταθμό, το βράδυ που η κακοκαιρία Daniel ξεκίνησε να «σφυροκοπά» τη Θεσσαλία, ένας χωματουργός με το σκαπτικό ήταν σε επιφυλακή δίπλα από το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, που είναι κεντρικός παραπόταμος του Πηνειού. Ωστόσο, η κίνησή του προκάλεσε απορίες, γιατί λίγο αργότερα αυτό το φράγμα εξαφανίστηκε.

Η παραδοχή παρέμβασης από τον χωματουργό

Σε επικοινωνία δημοσιογράφου με τον χωματουργό, ο οποίος είχε δημοσιεύσει και φωτογραφίες με το σκαπτικό δίπλα από το φράγμα, σε ερώτηση για το αν έδωσε κάποιος εντολή για να επιχειρήσει απάντησε «αυτός που με μισθώνει».

Διαβάστε ακόμη: