Παναθηναϊκός– Βαγιαννιδης: Το φετινό καλοκαίρι ο 22χρονος δεξιός μπακ μάλλον θα το θυμάται με ξεχωριστό στην καριέρα του αφού είναι αυτό που τον καθιέρωσε στους πράσινους ως βασικό και ενώ οι πράσινοι, με τη σύμφωνη γνώμη Γιοβάνοβιτς και Παπαδημητρίου, έψαχναν από τον Ιούλιο για βασικό δεξιό μπακ να φέρουν ως μεταγραφή!!

Το τελευταίο το γνωρίζει πολύ καλά και είναι μάρτυρας όλη η ελληνική μανατζερική πιάτσα… Στα ευρωπαϊκά ματς όμως με Μαρσέιγ και Μπράγκα, ο Βαγιαννιδης ήταν σούπερ και εκτοξεύτηκε, με όλους εντός και εκτός τριφυλλιού να μιλάνε για αυτόν και να τον αποθεώνουν!

Ούτε είναι τυχαίο πως ο Βαγιαννίδης σε αυτό το μεταγραφικό καλοκαίρι απασχόλησε αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες Μάλιστα η τελευταία ομάδα που κινήθηκε για την απόκτηση του, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από Ολλανδία μεριά, ήταν η Φέγενορντ!

Η πρωταθλήτρια Ολλανδίας ήταν έτοιμη να πουλήσει τον βασικό της δεξιό μπακ διεθνή Τζερτρουίντα (με χρηματιστηριακή αξία 25.000.000 ευρώ) στην Μπουντεσλίγκα, με τις Μπάγερν Μονάχου και Λειψία να έχουν κάνει προτάσεις. Ετσι η Φέγενορντ κινήθηκε άμεσα για να βρει τον αντικαταστάτη του, πριν ολοκληρώσει την πώληση του δεξιού της μπακ. Ηεπιλογή της, στα τέλη Αυγούστου, και μετά τη ρεβάνς με την Μπράγκα, ήταν να … έρθει στην Ελλάδα για τον Γιώργο Βαγιαννίδη, κοινοποιώντας το ενδιαφέρον της και την πρόθεση της για κατάθεση άμεσα μεγάλης πρότασης αγοράς του!

Τελικά αυτή δεν ήρθε ποτέ από την Ολλανδία αφού η Φέγενορντ δεν πούλησε τον Τζερτρουίντα στην Μπάγερν. Έτσι ο Βαγιαννιδης συνεχίζει κανονικά στον Παναθηναϊκό, με το θέμα της πρόωρης ανανέωσης του συμβολαίου του και αναπροσαρμογής των αποδοχών του να έρχεται αργά ή γρήγορα στην πράσινη επικαιρότητα, μαζί με την αντίστοιχη υπόθεση ανανέωσης του Μπρινιόλι…

Ολυμπιακός / δανεισμοί: Οι ερυθρόλευκοι συμπλήρωσαν το όριο των δανεικών παικτών που μπορεί ένα club να δώσει και να πάρει σε μία μεταγραφική περίοδο, δηλαδή να έχει πάρει 7 δανεικούς και να έχει δώσει 7 δανεικούς. Στην πρώτη κατηγορία για τον Ολυμπιακό είναι τρεις αμυντικοί – οι Ποροζό, Φρέιρε, Ρίτσαρντς – 2 εξτρέμ οι Ποντενσε, Σολμπακεν και δύο χαφ, οι Σκάρπα και Αλεξανδρόπουλος.

Στην αντίθετη κατεύθυνση στάλθηκαν ως δανεικοί οι Άγκιμπού Καμαρά και Κουντέ στον Ατρόμητο, ο Μπα στην Μπασακσεχίρ, ο Λοβερα στη Ροζάριο, ο Πέπε στην Πάφο, ο Ραμόν στην Εσπανιόλ και ο Χόλσγκρόουβ στην Εστοριλ…

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να δώσει τώρα άλλον δανεικό παίκτη σε μεταγραφικές αγορές που παραμένουν ανοιχτές για παράδειγμα τον Σισέ ή τον Ραντζελοβιτςή τον Φατινγκά στην Τουρκία ή τον Αμπού Καμαρά σε Κατάρ ή ΗΑΕ. Όπως δεν μπορούσε κιόλας να πάρει 8ο δανεικό για αυτό και μετά την άφιξη Ποντένσε κάποιες υποψηφιότητες κάηκαν και Μπιανκόνε έρχεται από τη Νότιγχαμ ως μεταγραφή…

Κάλεντ Νάρει/ΠΑΟΚ: Ο Γερμανός εξτρέμ με βάση τα στατιστικά ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν, όσον αφορά στην κανονική διάρκεια .Τον Αύγουστο όμως, η πίεση του στο club να τον παραχωρήσουν έπιασε τόπο και τελικά πουλήθηκε στη Σαουδική Αραβία με transfer fee 2 εκατομμύρια ευρώ.

Στο ισοζύγιο του Νάρέι ο δικέφαλος βγήκε κερδισμένος 500.000 ευρώ αφού τον περσινό Ιούλιο τον αγόρασε 1,5 εκατομμύριο από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Βέβαια τα χρήματα που εισέπραξε ο ΠΑΟΚ από την πώληση του Νάρέι τα έδωσε όλα και επιπλέον 1.300.000 για να πάρει στην Τούμπα τον Βούλγαρο σταρ Ντεσπόντοφ.

Αυτό που έρχεται να αποκαλύψει όμως σήμερα η στήλη, είναι πως ο Νάρει πήγε στην Al Khaleej και θα παίξει στην Saudi Pro League για ένα χρόνο! Δηλαδή το κλειστό συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τους Σαουδάραβες είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2024 ενώ μετά προβλέπεται επαναδιαπραγμάτευση…

Κάτι που ήθελαν και το club και ο Γερμανός ακραίος επιθετικός και για αυτό πήγαν στο μονοετές συμβόλαιο. Ο Νάρει πάντως σε ένα χρόνο στην Σαουδική Αραβία θα βγάλει όσα μία τετραετία στην Τούμπα και αυτό αφού σχεδόν πενταπλασίασε τις αποδοχές του, συγκριτικά με αυτές που είχε στον ΠΑΟΚ.Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Γερμανός στην Αραβία πήγε για 2.500.000 ευρώ καθαρά την μια σεζόν!!!

Διαβάστε ακόμη: