Για να ξέρετε…

Όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές, εκ των έσω, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, όσον αφορά την διαδοχή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Υπ. Ναυτιλίας υπήρξε μεγάλο παρασκήνιο, διαβουλεύσεις και εξωθεσμικές παρεμβάσεις!

Ως γνωστόν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά την άστοχη δήλωση του, (που για όποιον γνωρίζει τον νεαρό πολιτικό και τον χαρακτήρα του είναι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν είχε το νόημα που κακώς της απέδωσαν), υπέβαλε την παραίτηση του στον πρωθυπουργό την περασμένη Παρασκευή!

Το τριήμερο που επακολούθησε, το παρασκήνιο υπήρξε μεγάλο, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι έπεσε ως διεκδικητή της υπουργικής θέσης, το όνομα του Παύλου Μαρινάκη, νυν κυβερνητικού εκπροσώπου και ισχυρού παράγοντα του κόμματος, ο οποίος είναι δικηγόρος στο επάγγελμα!

Ο Παύλος Μαρινάκης θεωρείται ανερχόμενο στέλεχος, με υπέρμετρη φιλοδοξία – ενίοτε πέραν των ορίων- που την στηρίζει στις προσωπικές σχέσεις που έχει διαμορφώσει με πολιτικούς, επιχειρηματικούς και οικονομικούς παράγοντες!

Υπό το πρίσμα αυτό, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των βιβλικών καταστροφών στην Θεσσαλία, υπήρξαν σύμφωνα με τις πληροφορίες, πιέσεις προς τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει περαιτέρω τον Π. Μαρινάκη και να του αναθέσει το Υπ. Ναυτιλίας!

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται να είχε αποφασίσει να τοποθετήσει στο εν λόγω μείζονος σημασίας υπουργείο, έναν έμπειρο πολιτικό παράγοντα, που είχε δώσει εξετάσεις με επιτυχία σε ένα ακόμη πιο δύσκολο υπουργείο, της Πολιτικής Προστασίας, τον Ελληνοκύπριο πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη!

Ο οποίος ακόμη διαθέτει μια προσωπικότητα αδιαμφισβήτητη και αναγνωρίσιμη από τον κόσμο των εφοπλιστών, που θα πρέπει να απευθύνονται σε έναν πολιτικό που έχει αίσθηση της αγοράς και των δεδομένων που επικρατούν και όχι στον σχετικά άπειρο Παύλο Μαρινάκη, που εκτός των άλλων έχει να διαχειριστεί και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικηγορικού του γραφείου…

Διαβάστε ακόμη: