Συγκρατημένη άνοδο καταγράφει ο S&P 500 στην προ τελευταία διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του έτους. Ανοδικά κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές καθώς οι μεγαλύτεροι δανειστές της χώρας πέρασαν το ετήσιο stress test της Federal Reserve.

Ο ευρύτερος δείκτης της αγοράς διαπραγματεύτηκε 0,1% υψηλότερα, ενώ ο  Nasdaq Composite κινείται κοντά στην γραμμή μη μεταβολής. Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones Industrial Average  σημείωσε άλμα 100 μονάδων, ή 0,3%, αυξήθηκε από ονόματα μεγάλων τραπεζών.

Οι JPMorgan Chase, Bank of America και Wells Fargo ενισχύθηκαν περισσότερο από 3% η καθεμία ενώ άλλες χρηματοοικονομικές μετοχές που επλήγησαν κατά τη διάρκεια της φετινής τραπεζικής κρίσης επίσης κέρδισαν, συμπεριλαμβανομένων των Charles Schwab, Western Alliance και Zions Bancorporation.

Μια περίοδος θετικών οικονομικών δεδομένων σηματοδότησε την ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας παρά τους διαφαινόμενους φόβους ύφεσης. Αυτό περιελάμβανε την μεγάλη αναθεώρηση προς τα πάνω του ΑΕΠ πρώτου τριμήνου και η πτώση των στοιχείων για τις αιτήσεις ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Μόλις δύο ημέρες συναλλαγών απομένουν στο πρώτο εξάμηνο

Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 14% φέτος και με ρυθμό για την καλύτερη μηνιαία απόδοσή της από τον Ιανουάριο. Ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq έχει ανέβει σχεδόν κατά 30% —οδηγώντας προς το καλύτερο πρώτο εξάμηνο από το 1983— καθώς η αυξανόμενη αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη ώθησε μια σειρά από ονόματα τεχνολογίας και κατασκευαστές τσιπ. Ο δείκτης blue-chip Dow Jones σημειώνει την πιο χαμηλή σχετικά απόδοση, μόλις 2% φέτος.

Παρά το σταθερό ξεκίνημα του 2023, πολλοί στη Wall Street περιμένουν ένα ασταθές δεύτερο εξάμηνο.

Την Τετάρτη, ο S&P 500 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία σχόλια του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, σε φόρουμ που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα οποία σηματοδοτούν πιο περιοριστική πολιτική στο μέλλον και την προοπτική πρόσθετων αυξήσεων επιτοκίων. Ο Powell επανέλαβε παρόμοια αίσθηση μιλώντας την Πέμπτη σε συνέδριο στην Ισπανία.

Διαβάστε περισσότερα