Η JPMorgan Chase ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συμφώνησε να δαπανήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε συνδυασμό τεχνολογιών αφαίρεσης άνθρακα.

Οι δαπάνες θα διατεθούν σε μακροπρόθεσμες συμφωνίες για την απομάκρυνση και αποθήκευση 800.000 μετρικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, ανέφερε η JPMorgan σε γραπτή δήλωση.

Η πρώτη δέσμευση 75 εκατομμυρίων δολαρίων απο τα 200 ανακοινώθηκε τον Απρίλιο όταν η JPMorgan ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε στην Frontier, την εταιρεία παροχών που ανήκει στον επεξεργαστή πληρωμών Stripe που αναλαμβάνει δεσμεύσεις για τις εταιρείες μέλη της, η οποία περιλαμβάνει επίσης τις Alphabet, McKinsey, Meta και Shopify.

Η επένδυση στην αφαίρεση άνθρακα και τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια με εταιρείες απομάκρυνσης άνθρακα είναι και μια κίνηση για την υποστήριξη της ακόμη εκκολαπτόμενης βιομηχανίας αφαίρεσης άνθρακα και θα επιτρέψει στην τράπεζα να αφαιρέσει το ισοδύναμο των εκπομπών άνθρακα που διαφορετικά είναι δύσκολο να μειώσει από τις άμεσες δραστηριότητές της. 2030, είπε η JPMorgan.

«Η χρηματοδότηση πολλά υποσχόμενων τεχνολογιών που απαιτούνται για να επιταχυνθεί η μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα απαιτεί κεφάλαια και τεχνογνωσία. Εργαζόμαστε για να προωθήσουμε την επεκτάσιμη ανάπτυξη της αφαίρεσης και αποθήκευσης άνθρακα ως εμπορικές λύσεις και στοχεύουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην αγορά», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, σε γραπτή δήλωση.

Ενώ η αγορά για την απομάκρυνση του άνθρακα είναι ακόμη μικρή αυτή τη στιγμή, η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή έχει προβλέψει ότι μέχρι το 2050, ο κόσμος θα πρέπει να αφαιρεί το ισοδύναμο των 10 γιγατόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Η υπέγραψε 9ετή συμφωνία 20 εκατομμυρίων δολαρίων με την ελβετική εταιρεία Climeworks για την παράδοση ισοδύναμου 25.000 μετρικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Η Climeworks είναι ένας από τους ηγέτες της αγοράς στην άμεση σύλληψη αέρα, μια διαδικασία παρόμοια με την αναρρόφηση διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα.

Διαβάστε περισσότερα