Πολλές τράπεζες φέρεται να εργάζονται σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι που συνδέεται με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες για να ανταγωνιστεί το Apple Pay και το PayPal.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το ψηφιακό πορτοφόλι θα λειτουργεί από την Early Warning Services, μια κοινοπραξία από διάφορες τράπεζες που διαχειρίζεται επίσης τη Zelle.

Οι σημαντικότερες εμπλεκόμενες τράπεζες περιλαμβάνουν την Wells Fargo, JPMorgan Chase και Bank of America, σύμφωνα με την έκθεση.

Το νέο πορτοφόλι θα κυκλοφορούσε αρχικά με τη Visa και Mastercard που ήδη κυκλοφορούν, σύμφωνα με την έκθεση.

Η κίνηση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια προσπάθεια επιβράδυνσης της πορείας Apple προς την λιανική τραπεζική, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας προσφέρει ήδη μια επώνυμη πιστωτική κάρτα και εξερευνά άλλα προϊόντα για την περίφημη πιστή βάση πελατών του.

Οι μετοχές της PayPal, η οποία έχει τις ψηφιακές πληρωμές ως βασική της δραστηριότητα, υποχώρησαν περίπου 1,5% στις συναλλαγές πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Η έκθεση ακολουθεί μια σεζόν μεικτών οικονομικών αποτελεσμάτων για τις μεγάλες τράπεζες, με αρκετούς CEO, συμπεριλαμβανομένου του Brian Moynihan της Bank of America, να προειδοποιούν ότι οι ΗΠΑ είναι πιθανό να δουν μια ήπια ύφεση.

Οι τραπεζικές μετοχές δυσκολεύτηκαν το περασμένο έτος, παρόλο που τα επιτόκια αυξήθηκαν, καθώς οι φόβοι για ύφεση και ένα πιο αργό περιβάλλον επενδυτικής τραπεζικής αντιστάθμισαν τα κέρδη στα καθαρά έσοδα από τόκους.

Διαβάστε ακόμη: