Η Google βρίσκεται σε παραγωγικές πρώιμες συνομιλίες με τις ρυθμιστικές αρχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τους πρωτοποριακούς κανονισμούς τεχνητής νοημοσύνης του μπλοκ και πώς αυτή και άλλες εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν AI με ασφάλεια και υπευθυνότητα, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος υπολογιστικού νέφους της εταιρείας.

Ο πρωτοπόρος της διαδικτυακής αναζήτησης εργάζεται σε εργαλεία για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις ανησυχίες του μπλοκ γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη – συμπεριλαμβανομένης της ανησυχίας ότι μπορεί να γίνει πιο δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους και αυτού που έχει παραχθεί από AI.

«Έχουμε παραγωγικές συνομιλίες με την κυβέρνηση της ΕΕ. Γιατί θέλουμε να βρούμε μια πορεία προς τα εμπρός», δήλωσε ο Thomas Kurian σε συνέντευξή του στο CNBC από το γραφείο της εταιρείας στο Λονδίνο.

«Αυτές οι τεχνολογίες έχουν ρίσκο, αλλά έχουν επίσης τεράστιες δυνατότητες που δημιουργούν πραγματική αξία για τους ανθρώπους».

Ο Kurian είπε ότι η Google εργάζεται σε τεχνολογίες για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι μπορούν να διακρίνουν μεταξύ περιεχομένου που δημιουργείται από ανθρώπους και τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία αποκάλυψε μια λύση «υδατογραφήματος» που επισημαίνει εικόνες που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη στην I/O εκδήλωσή της τον περασμένο μήνα.

Υπονοεί τον τρόπο με τον οποίο η Google και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας εργάζονται σε μέσα για να φέρουν την εποπτεία του ιδιωτικού τομέα στην τεχνητή νοημοσύνη πριν από τους επίσημους κανονισμούς για την τεχνολογία.

Τα συστήματα AI εξελίσσονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, με εργαλεία όπως το ChatGPT και το Stability Diffusion να μπορούν να παράγουν πράγματα που εκτείνονται πέρα από τις δυνατότητες προηγούμενων επιτευγμάτων της τεχνολογίας. Το ChatGPT και εργαλεία όπως αυτό χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από προγραμματιστές υπολογιστών ως συνοδευτικά για να τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν κώδικα, για παράδειγμα.

Ωστόσο, μια βασική ανησυχία από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ είναι ότι τα παραγωγικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης έχουν μειώσει το εμπόδιο στη μαζική παραγωγή περιεχομένου που βασίζεται σε υλικό που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα και θα μπορούσε να βλάψει καλλιτέχνες και άλλους δημιουργικούς επαγγελματίες που βασίζονται στα δικαιώματα για να βγάλουν χρήματα.

Τα μοντέλα παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης εκπαιδεύονται σε τεράστια σύνολα διαθέσιμων στο κοινό δεδομένων Διαδικτύου, μεγάλο μέρος των οποίων προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν νομοθεσία με στόχο την εποπτεία της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης στο μπλοκ. Ο νόμος, γνωστός ως EU AI Act, περιλαμβάνει διατάξεις που διασφαλίζουν ότι τα δεδομένα εκπαίδευσης για εργαλεία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης δεν παραβιάζουν τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα