Όπως μόνο το Radar είχε αποκαλύψει, η Παγκρήτια Τράπεζα κατέθεσε χθες το απόγευμα (Τρίτη γύρω στις 20:00) συμπληρωματικό ενημερωτικό δελτίο το οποίο περιλαμβάνει τα επικαιροποιημένα αποτελέσματα εξαμήνου 2022 (που προσδιορίζονται με οριακή κερδοφορία) και η υποβολή του είχε αποτελέσει προϋπόθεση για την οριστική έγκριση του αρχικού ενημερωτικού, το οποίο σημειώνεται δεν είχε «περάσει» ομόφωνα από το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς.

Και τούτο διότι ένα μέλος του ΔΣ είχε φέρει σοβαρές αντιρρήσεις για το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, μολονότι είχε ερωτηθεί σχετικά τόσο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς , όσο και από τον Μιχάλη Σάλλα, δεν είχε απαντήσει ευθέως και οριστικά εάν η αύξηση των 98,7 εκατ. ευρώ επαρκή ως προς το ζήτημα κεφαλαίων της Παγκρήτιας ή θα απαιτηθούν πρόσθετα κεφαλαία.

Η Τράπεζα της Ελλάδος με επιστολή της προς την Επ. Κεφαλαιαγοράς επισήμανε ότι δεν είναι σε θέση την ώρα τούτη να αξιολογήσει την επάρκεια κεφαλαίων της Παγκρήτιας και θα το πράξει μετά τον έλεγχο του master plan που κατά τις πληροφορίες θα διενεργηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ζήτησε μάλιστα η ΤτΕ, η απαντητική της επιστολή προς την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να μην περιληφθεί στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης (για την οποία η Παγκρήτια έχει ήδη ζητήσει παράταση τουλάχιστον 2 εβδομάδων).

Γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στο ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς θεωρήθηκε ότι αποκρύβεται ένα πολύ σοβαρό στοιχείο για τις προοπτικές της Παγκρήτιας το οποίο θα έπρεπε να γνωρίζει το επενδυτικό κοινό!

Έτσι η έγκριση του ενημερωτικού δεν υπήρξε ομόφωνη.

Πάντως, κατά το πρόσφατο ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την επιβολή ποινών στον Μ. Σάλλα που έληξε με 4-3 υπέρ του πρώην μεγαλοτραπεζίτη, το κλίμα υπήρξε έντονο και επί της ουσίας χαρακτηρίσθηκε από την σφοδρή αντιπαράθεση της Προέδρου Βασιλικής Λαζαράκου με την Αντιπρόεδρο Νατάσσα Στάμου, όχι για το θέμα Σάλλα αλλά για άλλα διαδικαστικά θέματα που έχουν να κάνουν με τα πρακτικά που κρατούνται και με τις διαδικασίες που θα έπρεπε να τηρούνται.

Επιπροσθέτως το μέλος του ΔΣ κ. Πάσχας, εκπρόσωπος της ΤτΕ στην Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δήλωσε προς το ΔΣ ότι θα απαντήσει εγγράφως στο εξώδικο που του είχε αποστείλει ο Μ. Σάλλας.

Και μάλιστα ένα νέο μέλος του ΔΣ, ενταγμένο στην συγκεκριμένη φατρία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δήλωσε αυθορμήτως προς τον κ. Πάσχα ότι προτίθεται να καταθέσει ως μαρτυρίας υπέρ του στα ποινικά και αστικά δικαστήρια!

Κατά τα άλλα, στο ΔΣ της ΕΚ επικράτησε «μια ωραία ατμόσφαιρα»! Οι φωνές ακούστηκαν μέχρι τον τρίτο όροφο…

Διαβάστε ακόμη: