Κλιμακώνεται επικίνδυνα η σύγκρουση μεταξύ Μιχάλη Σάλλα- Επ. Κεφαλαιαγοράς και Τράπεζας της Ελλάδος, με αφορμή το ζήτημα της χειραγώγησης της μετοχής της Τρ. Πειραιώς κατά την αύξηση κεφαλαίου του 2010 για την οποία η Πρόεδρος Βασιλική Λαζαράκου επιδιώκει να επιβάλει ποινές στον πρώην μεγαλοτραπεζίτη, παραπέμποντας το θέμα στην ποινική δικαιοσύνη για τα περαιτέρω!

Και όλα τούτα με φόντο την υπόθεση της Παγκρήτιας τράπεζας, το ενημερωτικό δελτίο της οποίας δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς, που σε προηγούμενη συνεδρίαση μετέθεσε στο απώτερο μέλλον, κατόπιν ζητήματος που ηγέρθη από τον Γιάννη Στουρνάρα, ως προς το Fit and Proper του υιού Σάλλα και στην προκειμένη περίπτωση, τώρα δηλαδή, του ίδιου του Μιχάλη Σάλλα, μια τιμωρία του οποίου από την Επ. Κεφαλαιαγοράς θα βάλει ταφόπλακα στο φιλόδοξο project της Παγκρήτιας!

Την ίδια ώρα οι εξελίξεις γύρω από την μείζονος σημασίας αυτή υπόθεση, που απασχολεί την αγορά και το τραπεζικό σύστημα, είναι ραγδαίες και καταιγιστικές!!!

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά το ΔΣ της Τετάρτης, κατόπιν παρέμβασης του εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος κυρίου Γιώργου Πάσχα, αποφάσισε (με ορισμένες προϋποθέσεις που τέθηκαν αυστηρά) να αποστείλει επιστολή στην Τράπεζα Πειραιώς, διά της οποίας θα απευθύνει ερώτημα εάν το 2010 το εν λόγω τραπεζικό ίδρυμα είχε προβεί σε δανεισμό του Μ. Σάλλα προκειμένου να αγοράσει μετοχές!!!

Και εάν στη συνέχεια, αφού ολοκληρώθηκε η δήθεν χειραγώγηση, προέβη στη διαγραφή των δανείων αυτών!!!

Σε απλά λόγια, με παρέμβαση Πάσχα, δηλαδή της Τράπεζας της Ελλάδος που γνωρίζει από πρώτο χέρι μετά από πλήθος ελέγχων εάν έχει υπάρξει σχετικός δανεισμός προς τον Μ. Σάλλα και διαγραφή δανείων ή όχι, επιδιώκεται η εμπλοκή της Τρ. Πειραιώς, 12 χρόνια μετά, ως συνεργού στην υπόθεση της χειραγώγησης!!!

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός, μιας «αναπαλαίωσης» και εμπλοκής εκ των υστέρων του νομικού προσώπου και όχι μόνο του φυσικού προσώπου που κατηγορείται από την Αρχή της Κεφαλαιαγοράς, όχι μόνο διέρρευσε από την κατά κοινή ομολογία «τρύπια» Επ. Κεφαλαιαγοράς (ελπίζω οι 2 κυρίες ντετέκτιβ να φανούν αντάξιες του ρόλου τους και να ανακαλύψουν το «βαθύ λαρύγγι») αλλά προκάλεσε και την θεσμική παρέμβαση του Μ. Σάλλα ο οποίος την Πέμπτη το πρωί απέστειλε εξώδικο στην Επ. Κεφαλαιαγοράς, έχοντας πληροφορηθεί επακριβώς όλο το περιεχόμενο της απόρρητης και εμπιστευτικής υποτίθεται συνεδρίασης του ΔΣ της κυρίας Λαζαράκου!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Μ. Σάλλας στο εξώδικο του διαμαρτύρεται για τους αυθαίρετους ισχυρισμούς περί εμπλοκής της Τρ. Πειραιώς το 2010, διαψεύδει το ζήτημα της υποτιθέμενης διαγραφής δανείων προς το πρόσωπο του, χαρακτηρίζει την επιστολή της Επ. Κεφαλαιαγοράς ως καταχρηστική και εγείρει επισήμως ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων (conflict of interest) ως προς το πρόσωπο του εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος κυρίου Πάσχα!

Η φωτιά άναψε για τα καλά και οι εξελίξεις πλέον τρέχουν μη ελεγχόμενες!!!

Διαβάστε ακόμη: