Είμαι υποχρεωμένος, χωρίς δεύτερη σκέψη, να συγχαρώ την «πολυπληθή και πολυτάλαντη ομάδα» της Επ. Κεφαλαιαγοράς η οποία διενήργησε την έρευνα σε Ελλάδα και εξωτερικό για τη συγκέντρωση σε τόσο γρήγορο χρονικό
διάστημα των στοιχείων που «τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί» (όπως καυχώνται οι 2 κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου) τους Ολλανδούς του Ελλάκτωρα, τον Λιανό και τα funds «υποστήριξης» των σχεδίων τους για την «άλωση» του Ελλάκτωρα, εις βάρος αυτών των «καλών επιχειρηματιών» Μπακοκαυμενάκηδων!

Η υπάλληλος – Wonderwoman της Ε.Κ. που συγκέντρωσε «μόνη της» υλικό για το οποίο απαιτείτο η συνδρομή «μιας στρατιάς» έμπειρων νομικών για 1-2 χρόνια!!!

Διότι είναι προφανές, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι για να συγκεντρωθεί σε χρόνο DT, νέο πλούσιο υλικό 90 σελίδων που την ώρα τούτη συγκροτεί το «κατηγορητήριο» θα πρέπει να δούλεψε τουλάχιστον μια 15μελής ομάδα υπό την καθοδήγηση των 2 «κυριών ντετέκτιβ» του Διοικητικού Συμβουλίου, με τις διεθνείς σχέσεις, τις καλές άκρες σε νομικές πηγές, καθώς και τα κάθε λογής «συστήματα» και εξωθεσμικά κέντρα που έχουν τη δυνατότητα τροφοδότησης με στοιχεία και πληροφορίες …

Επομένως όταν ακούω επισήμως την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να δίνει συγχαρητήρια στη «μία και μόνη υπάλληλο» που συγκέντρωσε τέτοιο πλήθος στοιχείων για τον Ελλάκτωρα, που σε άλλες περιπτώσεις θα χρειαζόταν «ένας στρατός ερευνητών» να δουλεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στις 2 «κυρίες ντετέκτιβ», που υπό την μαεστρική καθοδήγηση τους ήρθαν τα κρίσιμα στοιχεία στην Επιτροπή, όχι φυσικά από έναν λόχο δικηγόρων που τα παρείχαν έτοιμα προς χρήση για λογαριασμό τρίτων όπως λένε οι κακές γλώσσες, αλλά από «μία και μοναδική υπάλληλο – θαύμα», που είτε διαθέτει μεταφυσικές ικανότητες σούπερ ήρωα (Superwoman – Wonderwoman) είτε διαθέτει χαρίσματα μεταξύ Σούπερ Γκούφι και Τιραμόλα!

Το «νέο θαύμα» σαν τον «Γάμο στην Κανά», του Ιησού…

Μετά λοιπόν από αυτή την μεγάλη επιτυχία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, «μία και μόνη υπάλληλος» να συγκεντρώνει στοιχεία για τα οποία θα χρειαζόταν να δουλεύει επί έναν – δύο χρόνια μια στρατιά έμπειρων νομικών με πρόσβαση σε πηγές και κέντρα αναφοράς, που ταιριάζει αδιαμφισβήτητα με την «Μεγάλη Εβδομάδα» καθώς ουσιαστικά αποτελεί «ένα θαύμα» αντίστοιχο του Γάμου στην Κανά, όπου ο Ιησούς σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Ιωάννη όπως ενσωματώθηκε στην Καινή Διαθήκη, μετέτρεπε τις στάμνες από νερό σε κρασί, διερωτώμαι γιατί άραγε οι 2 «κυρίες ντετέκτιβ», η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος με το πούρο στο χέρι, ως σύγχρονος Ηρακλής Πουαρό, δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν:

Γιατί δεν «έπιασαν» ούτε έναν στο «βρώμικο» παιχνίδι με τις τράπεζες και τα χρηματιστηριακά κακουργήματα;

1. Ούτε το «βαθύ λαρύγγι» σε Alpha bank και Τρ. Πειραιώς που διέρρευσε τις ιλιγγιώδεις αυξήσεις κεφαλαίου, προφανώς αποκομίζοντας προσωπικό όφελος….
2. Ούτε ποιοι Έλληνες και ξένοι μεγάλοι «παίκτες»ξεφόρτωσαν μετοχές πριν την αύξηση κάνοντας κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης…
3. Ούτε φυσικά ποιοι μετείχαν στην πρωτοφανή υποτιμητική κερδοσκοπία που παρέσυρε τις τιμές των μετοχών προς τα κάτω πήγε να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια εξυγίανσης των δύο συστημικών τραπεζών…
Συνεχίζεται …

Οι εκτάσεις του Δημοσίου, η παραχώρηση στους Συνεταιρισμούς, οι τράπεζες και η επιστροφή στο Δημόσιο (Part 2)!

*** Σας έχω συνέχεια για το μέγα θέμα των εκτάσεων του Δημοσίου, που είχαν παραχωρηθεί προ πολλών ετών στους Συνεταιρισμούς της χώρας, για στέγασή τους και στέγαση – χρήση των πάσης φύσεως δραστηριοτήτων τους. Θα θυμάστε που σας είχα πει ότι οι εκτάσεις αυτές (κάποιες πραγματικά φιλέτα σήμερα) βρέθηκαν έναντι δανείων στην πρώην Αγροτική Τράπεζα και στη συνέχεια στην Τράπεζα Πειραιώς, που την αγόρασε για… 90 μόλις εκατ. ευρώ, που τόσο έκανε σχεδόν μόνο του το κεντρικό εμβληματικό κτίριο της Πανεπιστημίου, μαζί με τους ανεκτίμητης αξίας πίνακές του!

Κάποια έμειναν στην Πειραιώς …

*** Οι εκτάσεις αυτές, υπήρχε η πρόβλεψη-δέσμευση να επιστραφούν στο Δημόσιο, αν οι Συνεταιρισμοί πάψουν να λειτουργούν. Ποτέ, όμως, δεν συνέβη αυτό και τα ανά την Ελλάδα διάσπαρτα ακίνητα έμειναν στην Πειραιώς και ουδείς πραγματικά γνωρίζει τι απέγιναν!

Τέσσερα πήγαν στο Υπ. Γεωργίας…

*** Ποιο νέο σας έχω σήμερα; Το υπουργείο Γεωργίας, πήρε πίσω τέσσερα (4) από αυτά τα ακίνητα στη Βόρεια Ελλάδα, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και μάλιστα με υπογραφή Βορίδη, του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης!

Άκρα του τάφου – μιντιακή – σιωπή!

*** Το (πολύ) περίεργο είναι ότι αυτή η πολύ σημαντική εξέλιξη, πέρασε σαν να μην υπήρξε! Άκρα του Τύπου σιωπή! Δεν το… πρόσεξε κανείς, άραγε; Δύσκολο να το πιστέψεις. Ένα Μέσο της Β. Ελλάδας που “κάτι μυρίστηκε”, έπαψε να ασχολείται, με εντολή προς τον ερευνώντα δημοσιογράφο (που το αλίευσε τυχαία σε ένα δημοσιευμένο δικόγραφο επαρχιακής πόλης) από τη διεύθυνση “να ασχοληθεί μόνο με το ρεπορτάζ του”. Έξοχα, που έλεγε και ο Χρόνης Εξαρχάκος!

*** Μήπως, λέω μήπως ο κ. Βορίδης πρέπει να μας διαφωτίσει περισσότερο για το εν λόγω γεγονός, μιά και ήταν αυτός που υπέγραψε για την επιστροφή των προαναφερόμενων εκτάσεων. Πιστεύω ότι ένα τόσο σπουδαίο γεγονός, θα το θυμάται.

Τον Μάιο στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το ΤΧΣ

*** Έγκαιρα σας είχα αναφέρει ότι το νομοσχέδιο για τη λειτουργία του ΤΧΣ (αρμοδιότητες, πώληση συμμετοχών, διάρκεια ζωής) βαίνει προς ολοκλήρωση. Η πηγή μου με ενημέρωσε ότι είναι έτοιμο, έχει αποσταλεί αρμοδίως στον SSM (και στον Στουρνάρα, θέλοντας και μη!), αφού κάμφθηκαν κάποιες αντιρρήσεις σημερινών ιθυνόντων – δε σας λέω περισσότερα, γιατί ξεφεύγουμε από το στόχο της στήλης. Ακολούθως, αφού δοθεί το Ο.Κ. του παν-επόπτη της Φραγκφούρτης και γίνουν οι όποιες προσθαφαιρέσεις, θα εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση ελπίζεται μέσα στον Μάιο. Για να δούμε, γιατί ο χρόνος τρέχει – για άλλους αργά και για άλλους γρήγορα…

Περί συνεταιριστικών τραπεζών…

*** Οι Συνεταιριστικές τράπεζες, αυτές που απέμειναν μετά τις εκκαθαρίσεις του εγχώριου επόπτη, δεν τα πηγαίνουν και άσχημα. Μάλιστα με αργά και σταθερά βήματα επεκτείνονται, όπως αυτή της Ηπείρου που ανοίγει νέο κατάστημα στην ωραία και τουριστική Πάργα. Η οποία έχει και αγροτικές δραστηριότητες, εκτός από τον τουρισμό.

Για τις λοιπές, πχ Σερρών και λοιπών δυνάμεων (με τις τρύπες, τα ανοίγματα και τους ελέγχους από ΤτΕ – ξέπλυμα, θα σας ενημερώσω προσεχώς…

Όλα καλά μεταξύ Φουρλή – υιού ΙΚΕΑ;

*** Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά συνήθως ο πληροφοριοδότης μου έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση. Όλα καλά, λοιπόν, μεταξύ Φουρλή και υιού ΙΚΕΑ; Θυμίζω ότι ο υιός έρχεται στην Ελλάδα με νέες δραστηριότητες, αλλά φέρεται να άφησε εκτός νυμφώνος τους συνεταίρους του – συνεργάτες του στο ιδιαίτερα επιτυχημένο μέχρι σήμερα εγχείρημα των πολυκαταστημάτων για κάθε είδος προϊόντα οικιακής χρήσης.

Καλά, οι εισηγμένες ιχθυοκαλλιέργειες δεν χρεοκόπησαν στην Ελλάδα;

*** “Καλά, οι εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών δεν χρεοκόπησαν στην Ελλάδα; Πως γίνεται οι ιδιοκτήτες τους να έχουν κατασκευάσει πολυτελέστατα συγκροτήματα και μάλιστα να τα διαφημίζουν ανοιχτά;”. Λάβρος ο παλιός παίκτης της Σοφοκλέους, που τώρα δε συχνάζει στο “Μαζί” που έκλεισε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά στην πλατεία που σμίγουν σοβαροί, ασόβαροι, τυχοδιώκτες και κάποιοι νοικοκυρεμένοι ακόμα επιχειρηματίες. Για ποιον (ή ποιους) χτυπάει η καμπάνα, μέρες που είναι;

Η «μπηχτή» των Γερμανών για το τείχος του Έβρου…

*** Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά οι φίλοι μας οι Γερμανοί, με πρωτοσέλιδο στο διαδικτυακό τόπο της Deutsche Welle, αφού μας ύμνησαν για τα ωραία νησιά μας και το νέο μπαμ στον τουρισμό μας, μας την “κάρφωσαν”. Μαζί με τα… τουριστικά εύσημα, ήρθε και η (χοντρη) μπηχτή για το τείχος του Έβρου. Που, πάλι καλά, το ονοματίζει και τείχος της Ε.Ε.

Η Ιταλία οργώνει τις αφρικανικές χώρες – και συνάπτει συμφωνίες- για φυσικό αέριο! Εμείς;

*** Η Ιταλία οργώνει κυριολεκτικά τις αφρικανικές χώρες και συνάπτει νέες συμφωνίες για αγορά φυσικού αερίου σε οποιαδήποτε διαθέσιμη μορφή. Αγκόλα, Κονγκό, Αλγερία, Αίγυπτος και προχωράει και κλείνει νέα συμβόλαια να καλύψει τις απώλειες από τη Ρωσία. Πολύ καλά πράττει, άριστα. Εμείς;

*** Αυτά και για σήμερα, ήδη οι απουσίες πολλών Αθηναίων φαίνονται από τις διαθέσιμες θέσεις παρκαρίσματος στους δρόμους και μόλις στρώσει ο καιρός από αύριο μάλλον, η εγκατάλειψη των μεγάλων πόλεων για τα χωριά και την επαρχία εκτιμάται ότι φέτος θα είναι από τις μεγαλύτερες. Μετά από τόση κλεισούρα, οι άνθρωποι θέλουν να ξεσκάσουν, να διασκεδάσουν και να βρεθούν με όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μείον τις 30.000 της πανδημίας… Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι και προσοχή στους δρόμους, όποτε (και αν) φύγετε.