Σε μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση αναδεικνύεται το θέμα της Παγκρήτιας τράπεζας, όπου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά το stop που έβαλε στο ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ, ύστερα από σχετική αλληλογραφία της τελευταίας στιγμής με την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία «έκοψε» από το ΔΣ της συνεταιριστικής τράπεζας τον γιο του Μιχάλη Σάλλα για λόγους Fit and Proper, επιδιώκει να επιβάλει ποινή στον πρώην πανίσχυρο τραπεζίτη για δήθεν χειραγώγηση της Τρ. Πειραιώς προ 12ετίας!

Η πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς αφού πρώτα δεν ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της Παγκρήτιας, στη συνέχεια, δυο μέρες μετά, ανέσυρε από τα αραχνιασμένα συρτάρια της ανεξάρτητης Αρχής, ξεχασμένη υπόθεση 12ετίας, που αφορά χειραγώγηση – γιαλαντζί της Τρ. Πειραιώς, στην ουσία στήριξη της μετοχής, προ της επικείμενης τότε χρηματιστηριακής κατάρρευσης, από την οποία δεν προέκυψαν ούτε κέρδος, ούτε υπεραξίες, ούτε ίδιον όφελος!

Η αλήθεια είναι, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Radar, ότι το θέμα επιβολής ποινής στον Μ. Σάλλα από την Επ. Κεφαλαιαγοράς προέκυψε, αμέσως μόλις ο τραπεζίτης ανακοίνωσε την παραίτηση του γιου του από το ΔΣ της Παγκρήτιας και πρότεινε τον εαυτό του για την κενή θέση που προέκυψε, καθώς πλέον έχει αθωωθεί ομοφώνως, έστω και μετά από κυβερνητικό νομοθέτημα για την ασυλία των τραπεζιτών, από το Εφετείο Αθηνών, χωρίς να έχει υπάρξει αίτημα αναίρεσης της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο. Άρα έχει λήξει οριστικά και αμετάκλητα!

Και η τυχόν επιβολή ποινής για χειραγώγηση με παράλληλη παραπομπή της υπόθεσης στον εισαγγελέα, θα δώσει στην Τράπεζα της Ελλάδος και τον Γιάννη Στουρνάρα τα απαιτούμενα επιχειρήματα προκειμένου να εγείρει ζήτημα Fit and Proper για τον Μιχάλη Σάλλα και να μπλοκάρει οριστικά το σχέδιο να καταστεί η Παγκρήτια ως η Πέμπτη τράπεζα μετά τις συστημικές, δια μέσω της συγχώνευσης με την συνεταιριστική Χανίων και την απορρόφηση της HSBC!

Το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υπήρξε θυελλώδες, με την Βασιλική Λαζαράκου να βρίσκει απέναντι της την Αντιπρόεδρο Αν. Στάμου η οποία μαζί με ένα ακόμη στέλεχος του ΔΣ, αντιτάχθηκαν στις αιφνιδιαστικές μεθοδεύσεις που τινάζουν στον αέρα ένα μείζονος σημασίας τραπεζικό project!

Για να ξέρετε, η σχετική ψηφοφορία στο ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς έληξε 5-2 υπέρ της επιβολής ποινής στον Μ. Σάλλα και παραπομπής του στον εισαγγελέα, απόφαση που αν τελικώς κατακυρωθεί (γιατί η Πρόεδρος Βασιλική διέκοψε αναστατωμένη τις εργασίες) δίνει τον Μ. Σάλλα «στο πιάτο» στον Διοικητή της ΤτΕ (ο οποίος σε προσωπικές συζητήσεις επικαλείται παρέμβαση του SSM) για να βάλει την «ταφόπλακα» στο φιλόδοξο σχέδιο της Παγκρήτιας, την ώρα που είχε ήδη εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επενδυτές!

Συνεχίζεται …