Ραγδαίες και ανεξέλεγκτες είναι πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση Σάλλα – Παγκρήτιας – Στουρνάρα- ΤτΕ και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς μετά το stop από το ΔΣ της κυρίας Λαζαράκου στην αύξηση κεφαλαίου (100 εκατ. ευρώ) της Παγκρήτιας, μετά από σχετική αλληλογραφία με την Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με το fit and proper του πιο στενού προσώπου του Μιχάλη Σάλλα, που κατά την κεντρική τράπεζα δεν πληρούσε και θα έπρεπε να παραιτηθεί – απομακρυνθεί από το ΔΣ του Συνεταιριστικού πιστωτικού ιδρύματος, είχαμε την Τρίτη νέο επεισόδιο!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που δεν δύναται να διαψευσθούν, στο εν λόγω ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς η Πρόεδρος Βασιλική Λαζαράκου έφερε στην ημερήσια διάταξη το θέμα της χειραγώγησης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς σε παλαιότερη αύξηση κεφαλαίου , προ 12ετίας και την επιβολή ποινής στον τότε Πρόεδρο της Μιχάλη Σάλλα, με παραπομπή του θέματος στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω βάσει του νόμου!

Το επεισοδιακό ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς και η σφοδρή σύγκρουση Προέδρου και Αντιπροέδρου

Έγκυροι κύκλοι μου λένε ότι η συνεδρίαση του ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς υπήρξε επεισοδιακή, όπου για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε μεγάλη απόσταση στις θέσεις που υποστηρίζουν η κυρία Λαζαράκου και η Αντιπρόεδρος της ΕΚ κυρία Στάμου, η οποία κράτησε απολύτως αντίθετη στάση από εκείνη της Προέδρου ως προς το ζήτημα επιβολής ποινών! Και τούτο όπως μαθαίνω με την λογική ότι τυχόν επιβολή ποινών στον Μ. Σάλλα και παραπομπή στον εισαγγελέα για άσκηση διώξεων, τινάζει οριστικά και αμετάκλητα στον αέρα το project της Παγκρήτιας Τράπεζας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την Συνεταιριστική των Χανίων αλλά και την HSBC!

Η «αραχνιασμένη» υπόθεση και το ζήτημα της παραγραφής με το νόμο – έκτρωμα Σταϊκούρα που απαλλάσσει τους χρηματιστηριακούς εγκληματίες

Ωστόσο το γεγονός είναι πως η εν λόγω υπόθεση είναι εδώ και πολλά χρόνια «αραχνιασμένη» στα συρτάρια της ΕΚ, δεν έχει συζητηθεί όπως θα έπρεπε και όπως θα όφειλε η Επ. Κεφαλαιαγοράς να έχει πράξει, με αποτέλεσμα να περιλαμβάνεται μεταξύ εκείνων που τελούν υπό παραγραφή με βάση το νόμο – έκτρωμα Σταϊκούρα που οδηγεί σε πλήρη ασυλία στην 5ετία όλους όσοι διαπράττουν χρηματιστηριακά εγκλήματα εις βάρος του επενδυτικού κοινού! Ένα νομοθέτημα «φωτογραφικό» που κατά την αγορά αποσκοπεί στο να βουτήξει στην Κολυμβήθρα του χρηματιστηριακού Σιλωάμ τους «εγκληματίες» της χρηματιστηριακής αγοράς!

Η Λαζαράκου τινάζει στον αέρα το project της Παγκρήτιας!

Όπως γίνεται αντιληπτό, η μείζονος σημασίας υπόθεση της επιβολής ποινών στον Μ. Σάλλα δεν ολοκληρώθηκε κατά το χθεσινό ΔΣ, μολονότι τα «κουκιά» έγερναν προς την θέση της κυρίας Λαζαράκου, που εύκολα ή δύσκολα θα το πέρναγε το θέμα, καθώς οι αντιτιθέμενες απόψεις ήταν ισχυρές και έθεταν ρητορικά και ηθικά διλήμματα ως προς το μέλλον της Παγκρήτιας, που μια τυχόν επιβολή ποινής στον Μ. Σάλλα – μετά και από το ζήτημα του Fit and Proper, θα τίναζε οριστικά και αμετάκλητα στον αέρα!

Μια χειραγώγηση γιαλαντζί – προ 12ετίας- χωρίς υπεραξίες, κέρδη και ίδιον όφελος!

Επί της ουσίας, για να ξέρουμε τι λέμε, πρόκειται για μια χειραγώγηση – γιαλαντζί, επί της ουσίας στήριξη της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς τότε προ του κινδύνου της κατάρρευσης,από την οποία ούτε ίδιον όφελος υπήρξε, ούτε κέρδη, ούτε υπεραξίες!!!

Και εν πάρει περιπτώσει, είναι απαράδεκτο ουσιαστικά και ηθικά, τέτοιες υποθέσεις να βρίσκονται στα συρτάρια και να ανασύρονται σε ανύποπτη χρονική στιγμή προκειμένου να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες!
Αυτά προς το παρόν! Συνεχίζεται …