Πρέπει να ομολογήσω ότι περίεργα πράγματα συμβαίνουν γύρω από το ζήτημα της Παγκρήτιας, τα οποία με προβληματίζουν και εκτιμώ ότι θα έπρεπε να ανησυχούν και το επενδυτικό κοινό!

Με την ανακοίνωση της «έγκρισης» (στην ουσία πρόκειται για έγκριση – γιαλαντζί και θα καταλάβετε γιατί) του ενημερωτικού δελτίου της αύξησης κεφαλαίου από την Επ. Κεφαλαιαγοράς, ο περίφημος Δ. Δημόπουλος (ο γνωστός πρώην της Εθνικής) βγαίνει και πανηγυρίζει με επίσημη ανακοίνωση της Παγκρήτιας, προκαλώντας σύγχυση στους επενδυτές, όταν πέραν πάσης αμφιβολίας γνωρίζει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως θέλει να τα παρουσιάζει.

Τα 6 ανοικτά κρίσιμα ζητήματα

Πρώτον, το ενημερωτικό εγκρίθηκε με 2 βαρείς επενδυτικούς κινδύνους! Και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν οι επενδυτές!

Δεύτερον, το ζήτημα της συμμετοχής Μ. Σάλλα στο ΔΣ δεν έχει ξεκαθαριστεί. Και ο πρώην τραπεζίτης έχει δηλώσει ότι αν δεν λήξει θετικά χωρίς επιπτώσεις για τον ίδιο το θέμα με την «χειραγώγηση» της Τρ. Πειραιώς, τότε θα αποσυρθεί και η Lyktos δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου!

Τρίτον, ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης ξεκαθάρισε προς την ΕΚ ότι δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση αν πρώτα η ΤτΕ δεν πάρει θέση και ξεκαθαρίσει το ζήτημα της επάρκειας κεφαλαίων της Παγκρήτιας που τελεί υπό αμφισβήτηση!

Τέταρτον η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην προϋπόθεση που έθεσε ο Μ. Σάλλας έθεσε ερώτημα στην ΤτΕ. Απάντηση όμως – ακόμη- δεν έλαβε! Και τούτο η Βασιλική Λαζαράκου οφείλει να το καταστήσει γνωστό στο επενδυτικό κοινό!

Πέμπτον, σε απλά λόγια η αύξηση της Παγκρήτιας δεν είναι εξασφαλισμένη, ο Μ. Σάλλας βρίσκεται υπ’ ατμόν σε στάδιο αποχώρησης και το ζήτημα της επάρκειας κεφαλαίων ασαφές και επισφαλές!

Εκτον, υφίσταται ανοικτό ζήτημα και ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου της Παγκρήτιας τα οποία θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν προκειμένου να σχηματίσει πλήρη και σαφή εικόνα η ΕΚ αλλά και το επενδυτικό κοινό!

Απολύτως ελλιπές ενημερωτικό δελτίο! Η αυθάδεια Δημόπουλου και τα οικονομικά αποτελέσματα 6μηνου

Υπό αυτή την έννοια καθίσταται πασιφανές πως το υπάρχον ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε είναι ελλιπές και θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να υπάρξει προσθήκη και νέων στοιχείων ούτως ώστε οι ασάφειες και τα κενά να εκλείψουν.

Άρα, για ποια έγκριση ενημερωτικού δελτίου μιλάμε, όταν όλα, μα όλα είναι για την Παγκρήτια στον αέρα;

Και με ποιο θράσος και αυθάδεια ή αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας βγαίνει η Διοίκηση της Παγκρήτιας και ο φοβερός και τρομερός Δημόπουλος («για όλα φταίει ο Τουρκολιάς» μετά θάνατον βέβαια) και θριαμβολογούν;

Απόσταση Διοίκησης Παγκρήτιας από Μ. Σάλλα

Πέραν πάσης αμφιβολίας η ανακοίνωση αυτή είναι πέρα από τις λογικές Μ. Σάλλα και κατά τη γνώμη της στήλης αναδεικνύει και την απόσταση που πλέον υφίσταται μεταξύ του πρώην μεγαλοτραπεζίτη και της νυν διοίκησης της Παγκρήτιας, η οποία παριστάνει ότι μπορεί να κλείσει τα ανοιχτά ζητήματα μόνη της, ακόμη και αν ο πρώην ισχυρός άνδρας της Τρ. Πειραιώς και του τραπεζικού συστήματος δεν συμμετάσχει!

Ευλόγως η κατάσταση εμπνέει πλέον μεγάλη ανησυχία και επιβάλλεται άμεσα η παρέμβαση των Ανεξάρτητων Αρχών, της ΕΚ δηλαδή και της ΤτΕ για να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους αλλά και όλη την κατάσταση!

Διαβάστε ακόμη: