Είχαμε αποκαλύψει προ 2 -3 εβδομάδων ότι Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εκπροσώπους του «εξαφανισμένου» Ιβάν Σαββίδη για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Open!

Χθες το οικονομικό σάιτ Newmoney δημοσιοποίησε την ταυτότητα του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάματος και έχει εγκαταστήσει στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών στην Βόρεια Ελλάδα!

Πράγματι ο Τζων Καλαφάτης είναι ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος επενδυτής για το Open, ο οποίος φέρεται να έχει αποσπάσει την σύμφωνη γνώμη της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και όχι μόνο!

Καθώς ακούγεται με έμφαση ότι ο Τζων Καλαφάτης, παραγωγός (producer) στη Νέα Υόρκη με στούντιο εγκατεστημένο δικό του, ενδιαφέρεται να αποκτήσει πακέτο Open, ΟΛΘ και Μακεδονία Παλλάς!

Οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και τελούν υπό την έγκριση των Αμερικανικών Αρχών οι οποίες ως γνωστόν εξαρχής είχαν εκφράσει την αντίθεση του με την απόκτηση από τον Ιβάν Σαββίδη, τόσο του τηλεοπτικού σταθμού Open μέσα από το οποίο η Μόσχα θα μπορούσε να ασκήσει φιλορωσική προπαγάνδα, όσο και (κυρίως για αυτό) για την απόκτηση του Λιμένος Θεσσαλονίκης, μία από τις σημαντικότερες υποδομές της χώρας!

Προχωρημένες διαπραγματεύσεις Ιβάν Σαββίδη με Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία για το πακέτο των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Open!

Ιδίως μάλιστα από τη στιγμή που ο Ρώσος Ιβάν Σαββίδης, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή και εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία, φιλοδοξούσε να αποκτήσει τον έλεγχο και του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, δια μέσω του διεθνούς διαγωνισμού που διενεργείται σήμερα και εντός της ημέρας θα υποβληθούν οι οικονομικές προσφορές των τεσσάρων υποψηφίων κοινοπρακτικών σχημάτων!

Για τον ΟΛΘ πάντως, πέραν του Τζων Καλαφάτη, που φαντάζει την ώρα τούτη ως ο εκλεκτός του αμερικανικού παράγοντα, σοβαρό ενδιαφέρον έχουν επιδείξει το πανίσχυρο fund HIG που ήδη δραστηριοποιείται ενεργά στη χώρα μας, αλλά και ένα σκωτσέζικο συνταξιοδοτικό fund!

Διαβάστε ακόμη: