«Καπνός» έγιναν 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του δισεκατομμυριούχου Τσαρλς Σουάμπ, μετά την κατάρρευση της SVB, σύμφωνα με το Τhe National News.

Ο πλούτος του μειώνεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο των ΗΠΑ φέτος.

Η περιουσία του Τσαρλς Σουάμπ έχει μειωθεί κατά 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 8 Μαρτίου, η πιο απότομη πτώση από τότε που εμφανίστηκε στον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg πριν από μια δεκαετία.

Ο 85χρονος κροίσος έχει διαγράψει 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του από τις 8 Μαρτίου, η πιο απότομη πτώση από τότε που εμφανίστηκε στο Bloomberg Billionaires Index πριν από μια δεκαετία.

Επεσε από τα 10 δισ.

Η περιουσία του μειώνεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο των ΗΠΑ φέτος και τώρα ανέρχεται στα 9,99 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον τον 183ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Η μείωση του πλούτου του άγγιξε το 23 % από τις 8 Μαρτίου.

Στο παρελθόν μόνο τρεις φορές έχει καταγραφεί μεγαλύτερη πτώση περιουσιακών στοιχείων σε ένα μήνα. Ο Dan Gilbert, ο ιδρυτής της Rocket Cos, ο οποίος έχασε 37%τον Μάρτιο του 2021. Η Pollyanna Chu, πρώην πλουσιότερη γυναίκα του Χονγκ Κονγκ, της οποίας η περιουσία έπεσε 31% στις αρχές του 2018και ο Leaf Hua Li, ιδρυτής της Futu Holdings, ο οποίος είδε το 24% του πλούτου του να εξαφανίζεται τον Απρίλιο του 2021.

Οι μετοχές της εταιρείας του έχουν υποχωρήσει 32% από το κλείσιμο της Τετάρτης, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης 12%τη Δευτέρα, καθώς οι αγορές εκτιμούν ποια ιδρύματα ενδέχεται να κινδυνεύουν μετά την κατάρρευση της SVB.

Σε αντίθεση με τον ίδιο, οι περισσότερες από τις καταθέσεις των πελατών του είναι ασφαλισμένες.

Διαβάστε περισσότερα