Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase παίρνει μερίδιο στην Circle, τον εκδότη του σταθερού νομίσματος USDC, υποδηλώνοντας μια στενότερη σχέση μεταξύ των δύο βαρέων βαρών εταιρειών κρυπτονομισμάτων.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν επίσης ότι θα κλείσουν την Centre Consortium, έναν οργανισμό ιδιωτικής διακυβέρνησης για το USDC, καθώς πλέον βλέπουν «ρυθμιστική σαφήνεια» στα stablecoins.

«Αντικατοπτρίζοντας την πίστη της Coinbase στη θεμελιώδη σημασία των stablecoins για την ευρύτερη οικονομία κρυπτογράφησης, η Coinbase παίρνει μετοχικό μερίδιο στην Circle», ανέφερε η Coinbase σε ανάρτηση ιστολογίου τη Δευτέρα.

«Αυτό σημαίνει ότι η Coinbase και η Circle θα έχουν τώρα ακόμη μεγαλύτερη στρατηγική και οικονομική ευθυγράμμιση για το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η Coinbase έχει δεσμευτεί για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του οικοσυστήματος των stablecoin και του USDC, συγκεκριμένα».

Τον Μάρτιο, το USDC έπεσε σημαντικά κάτω από το δεσμό του μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, ενός σημαντικού δανειστή στον κλάδο της τεχνολογίας. Η Circle ήταν πελάτης της SVB και διατηρούσε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τα ταμειακά της αποθέματα στην τράπεζα.

Στη συνέχεια, το νόμισμα ανέκτησε το δεσμό του 1$ αφού οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έκλεισαν την SVB, ανέλαβαν τον έλεγχο των καταθέσεων της και εργάστηκαν για να αποκαταστήσουν την πρόσβαση των πελατών στα χρήματά τους.

Το USDC και η Circle

Το USDC είναι ένα ψηφιακό δολάριο, γνωστό και ως stablecoin, που είναι διαθέσιμο 24/7 και κινείται με ταχύτητα Διαδικτύου.

Το USDC υπάρχει εγγενώς στο διαδίκτυο, τρέχοντας σε πολλά από τα πιο προηγμένα blockchain του κόσμου. Δισεκατομμύρια USDC αλλάζουν χέρια κάθε day1 και κάθε ψηφιακό δολάριο USDC είναι πάντα εξαργυρώσιμο 1:1 σε δολάρια ΗΠΑ.

Η Circle κυκλοφόρησε τη δική της έκδοση σε δολάρια ΗΠΑ αυτού που είναι γνωστό ως “stablecoin” το 2018.

Η εταιρεία fintech, η οποία απέσυρε τα σχέδια να εισέλθει στο χρηματιστήριο μέσω συνδυασμού με μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού τον Δεκέμβριο, είναι βασικός παίκτης στην αγορά stablecoin 124,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων .

Διαβάστε ακόμη: