Για λόγους επί της ουσίας ανεξήγητους, ο γνωστός Αμερικανός επικοινωνιολόγος Σταν Γκρίνμπεργκ, που καθοδήγησε την καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ, «θεοποιήθηκε» από τους ενοίκους και την αυλή του Μεγάρου Μαξίμου!

Σε βαθμό που στις επίσημες διαρροές να αποκαλείται «γκουρού», κάτι σαν Δαλάι Λάμα της επικοινωνίας που διαθέτει το «αλάθητο» και το «μαγικό ραβδί» της νίκης και της κυριαρχίας!

Βλέπετε, η ευρεία νίκη Μητσοτάκη το 2019 σε μεγάλο βαθμό αποδόθηκε στην «συνταγή» του Σταν Γκρίνμπεργκ που ακολουθήθηκε κατά γράμμα!

Βεβαίως, το εάν θα κέρδιζε ή όχι ο Μητσοτάκης τις εκλογές χωρίς τον Αμερικανό γκουρού είναι ένα ερώτημα που μπορεί να απαντήσει και ένα μικρό παιδί: ναι, θα τις κέρδιζε!

Ασφαλώς ο Γκρίνμπεργκ έπαιξε έναν ρόλο! Όμως οι έρευνες του πού βασίστηκαν; Σε δικά του στοιχεία ή σε αυτά που του παρέθετε το στενό επιτελείο Μητσοτάκη και τα πρόσωπα που ασχολούνταν με δημοσκοπήσεις και κυλιόμενες; Το δεύτερο σας λέω εγώ, χωρίς επιφύλαξη!

Τα συμπεράσματα του Γκρίνμπεργκ βασίζονται στα νούμερα που του «πλασάρουν», ακριβή ή όχι! Και επί αυτών ο Αμερικανός «δίνει γραμμή»!

Διότι ο ίδιος προσωπικά «δεν έχει ιδέα» για το πως λειτουργεί η ελληνική κοινωνία, ούτε τι λέγεται και συζητείται στα καφενεία και στα πανεπιστήμια!

Άλλωστε δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με τη βάση της κοινωνίας, ούτε με την επαρχία, ούτε με το περιθώριο!

Δεν έχει επισκεφθεί ποτέ ούτε τα χωριά, ούτε ακόμη τα Δυτικά Προάστεια ή το υπόλοιπο Αττικής!

Υπό την έννοια αυτή, η «θεοποίηση» του Γκρίνμπεργκ κρύβει κινδύνους! Σοβαρούς κινδύνους!

Η απόφαση που είχε ληφθεί πριν την τραγωδία των Τεμπών για εκλογές στις 9 Απριλίου, ήταν κατόπιν δικής του προτροπής και εισήγησης!

Μολονότι το ένστικτο του Κυριάκου Μητσοτάκη από την αρχή έλεγε για 21 Μαΐου!

Και πιθανόν η εμμονή Γκρίνμπεργκ για εκλογές στις 9 Απριλίου, ίσως εξυπηρετούσε όλους όσοι μέσω αυτού περνάνε τα δικά τους θέλω και τις δικές τους απόψεις, που τυγχάνει να συμπίπτουν με εκείνες του «γκουρού» της επικοινωνίας!

Ο Σταν Γκρίνμπεργκ, όπως μαθαίνω, δηλώνει «εθελοντής» επικοινωνιολόγος του Μαξίμου από το οποίο δεν πληρώνεται!

Προσφέρει άραγε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς; Μήπως όταν ήταν μικρός είχε ενταχθεί στην ΟΝΝΕΔ Ηνωμένων Πολιτειών και τραγουδούσε το «τραγούδι της γαλάζιας γενιάς» με τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς;

Ποιος τον πληρώνει λοιπόν τον Γκρίνμπεργκ; Ποιος τον σύστησε ως «γκουρού» στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Ποιος εντέλει τον επέβαλε;

Ποιος είχε τέτοια παρέμβαση στον πρωθυπουργό που κατάφερε να του «περάσει» τον Αμερικανό επικοινωνιολόγο;

Είπε άραγε κανείς στον πρωθυπουργό ότι ο Γκρίνμπεργκ έριξε έξω την Χίλαρυ Κλίντον από τον Λευκό οίκο;

Πως το αδιαφιλονίκητο φαβορί κατατροπώθηκε από τον Τραμπ; Τότε στις ΗΠΑ μίλησαν για αντισυστημική ψήφο! Σήμερα στην Ελλάδα την αντισυστημική ψήφο που …έρχεται, την έχει εντοπίσει ο κύριος Γκρίνμπεργκ;

Εύχομαι ειλικρινά ο «γκουρού» του Μαξίμου και καθοδηγητής της Χίλαρι (αλλά και όσοι από πίσω του τον χειραγωγούν) να μην πάρει στο λαιμό του και τον Κυριάκο Μητσοτάκη!!!

Διαβάστε περισσότερα