Μπορεί ο Νίκος Παππάς να ανακοίνωσε, επί της ουσίας, ότι θα διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων και να είναι κοινό μυστικό οι πολύ καλές σχέσεις που έχει με τον Αλέξη Τσίπρα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πήρε και το χρίσμα.

Βεβαίως, είναι πολύ πιθανό να το πάρει στο τέλος, ειδικά αν η Κουμουνδούρου δεν βρει κάποιον άλλο κατάλληλο να αντιμετωπίσει τον Κώστα Μπακογιάννη.

Ωστόσο, στην αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις, καθώς ο εκρηκτικός χαρακτήρας του γνωστού και δημοφιλή μπασκετμπολίστα και η φήμη που έχει ως απρόβλεπτος ουδόλως αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για μια σκληρή προεκλογική εκστρατεία.

Παράλληλα, εκπληξη πρώτου μεγέθους στο Δήμο Αθηναίων καταγράφει ο η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της aftodioikisi.gr (4 έως 8 Απριλίου, σε δείγμα 1.033 ατόμων), ο Ν. Παππάς προηγείται κατά 4% (42 έναντι 38%) του σημερινού “γαλάζιου” δημάρχου Κ. Μπακογιάννη.

Κι αυτό γιατί:

-1 στους 5 ψηφοφόρους (20%) της ΝΔ του 2019 επιλέγει τον κ. Παππά που θεωρείται υπερκομματικός υποψήφιος έναντι μόλις 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που προτιμά τον κ. Μπακογιάννη, ενώ ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει του νυν δημάρχου και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (44 έναντι 31%).

-Όπως καταγράφηκε και στην δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, υπάρχει ισχυρό ρεύμα κατά Μπακογιάννη στους ψηφοφόρους του δήμου Αθηναίων (54% τον Ιανουάριο και σήμερα), που εξηγείται από την μη ικανοποίηση από το έργο του σημερινού δημάρχου, η οποία φτάνει το 67% (50% καθόλου και 17% λίγο), αλλά και από την αντιπάθεια απέναντι στο πρόσωπό του (17%).

Να σημειωθεί επίσης ότι υψηλά ποσοστά καταγράφουν ο Ν. Σοφιανός (ΚΚΕ -14%) αλλά και ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πρώην βουλευτής της ΧΑ, Η. Κασιδιάρης (8%).

Διαβάστε περισσότερα