Είναι γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι ο Αμερικανός γκουρού της επικοινωνίας, που συμβούλεψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν τις εκλογές του 2019 και καθόρισε την επικοινωνιακή πολιτική και τακτική της ΝΔ, είναι εδώ!

Ο περίφημος Σταν Γκρίνμπεργκ που καθοδήγησε τις προεκλογικές καμπάνιες του Μπίλ Κλίντον, του Τονι Μπλερ, του Γκέρχαρντ Σρέντερ, του Νέλσον Μαντέλα και άλλων βρίσκεται στην Αθήνα και σε στενή επαφή με τον πρωθυπουργό!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος, που σε μόνιμη βάση συμβουλεύει του αρχηγό της ΝΔ και του παρουσιάζει το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία καθώς και τα δημοκοπικά ευρήματα τα οποία αναλύει, την ώρα τούτη διενεργεί έρευνα διά μέσω δημοσκοπήσεων προκειμένου να αποτυπώσει στον πρωθυπουργό την τάση που επικρατεί τόσο όσον αφορά την πρόθεση ψήφου όσο και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης αναφορικά με κρίσιμους τομείς της οικονομίας και της δημόσιας δράσης!

Ενδεχομένως η παρουσία του έγινε αντιληπτή από κύκλους του Μαξίμου και του κυβερνώντος κόμματος και για το λόγο αυτό πυροδοτήθηκε η φημολογία περί σκέψεων διενέργειας πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο.

Η προσωπική μας γνώμη πάντως είναι ότι πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν.

Και ο Γκρίνμπεργκ μέσα στα πλαίσια των συμβατικών καθηκόντων του υποχρεούται να παραδίδει πορίσματα και να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό αναφορικά με τάσεις ή και αντιδράσεις της κοινωνίας σε μέτρα, ενέργειες, δράσεις αλλά και εξωγενείς παράγοντες όπως η πανδημία.

Αλλά και να τον βοηθά στην χάραξη επικοινωνιακής πολιτικής στηριζόμενος σε επιστημονική βάση και αδιαμφισβήτητα στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο πρωθυπουργός καταδεικνύει στην πράξη ότι είναι έτοιμος για όλα εάν και όταν χρειασθεί με πιο πιθανό έναν δομικό ανασχηματισμό που με βάση τα σημερινά δεδομένα οδεύει προς τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου!