Την εκτίμησή της ότι ο οίκος Fitch Ratings θα αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία στην επενδυτική βαθμίδα κατά τη σημερινή του αξιολόγηση, επαναβεβαιώνει η γαλλική τράπεζα Societe Generale.

«Η Fitch θα επανεξετάσει την αξιολόγηση της Ελλάδας σήμερα και αναμένουμε ότι θα την αναβαθμίσει σε BBB- από BB+, αποδίδοντας τη δεύτερη αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας στη χώρα και επιτρέποντας στα ελληνικά ομόλογα να συμπεριληφθούν στους δείκτες ομολόγων επενδυτικής βαθμίδας. Ως εκ τούτου, δεν αναμένουμε απότομη αντίδραση των τιμών σε αυτή την πιθανή αναβάθμιση της αξιολόγησης, καθώς οι αγορές έχουν πιθανότατα αποτιμήσει το καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας από τις εκλογές του Ιουνίου», εξηγούν οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας.

Όπως τονίζουν, «έχουμε παρατηρήσει μια πολύ διαφορετική εξέλιξη στην Ελλάδα. Πάνω από 13 χρόνια μετά, η χώρα ανέκτησε επιτέλους μια αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας από την Standard & Poo’s στις 20 Οκτωβρίου. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη, την εντυπωσιακή δημοσιονομική εξυγίανση και τη στήριξη από την ΕΚΤ, καθώς και από τον ΕSM/ΕFSF. Τα δημόσια οικονομικά της χώρας ωφελήθηκαν επίσης από το ταμείο NGEU».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η SocGen κάλεσε τους επενδυτές να ανοίξουν θέσεις αγοράς (long) στα ελληνικά δεκαετή ομόλογα έναντι των ιταλικών δεκαετών, καθώς τα θεμελιώδη μεγέθη βελτιώνονται.

Διαβάστε ακόμη: