Επειδή διαβάζω δεξιά κι αριστερά διάφορα δημοσιεύματα ότι λεφτά υπάρχουν για τους εργολάβους (ελπίζω να μην εννοούν εις βάρος του Δημοσίου και του φορολογούμενου πολίτη) και ότι οι δουλειές πρέπει να μοιραστούν, αλλά και επειδή η υπόθεση του ΒΟΑΚ έχει καταντήσει κακόγουστο σίριαλ, όπου οι άνωθεν παρεμβάσεις έχουν καταστεί καθημερινή συνήθεια και οι Φάκελοι των προσφορών παραμένουν ερμητικά κλειστοί από τον Μάιο μέχρι και σήμερα, νομίζω πια ότι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι το παραξηλώσανε!

Επί ενάμιση χρόνο γίνεται νταραβέρι, ποιος θα πάρει τι και ποιο μερίδιο του αναλογεί! Και επί του προκειμένου όσον αφορά τον ΒΟΑΚ έχει εξαντληθεί κάθε είδους και κάθε μορφής παρέμβαση, θεσμική και εξωθεσμική, προκειμένου οι δύο κορυφαίοι εργοληπτικοί όμιλοι να τα βρουν μεταξύ τους και να μοιραστούν το έργο!

Και οι οποίοι δεν τα βρίσκουν και όσο δεν τα βρίσκουν οι Φάκελοι των οικονομικών προσφορών σκανδαλωδώς, καθ’ υπέρβαση των αρμοδίων δεν ανοίγουν, υπονομεύοντας στο έπακρον μια διαγωνιστική διαδικασία που έχει ουσιαστικά καταργηθεί!

Δυστυχώς, αυτό που την ώρα τούτη συμβαίνει, δια μέσω των άνωθεν καθημερινών παρεμβάσεων, είναι η πλήρης κατάργηση των θεσμών και των διαγωνιστικών διαδικασιών, ελλείψει αξιωματικής αντιπολίτευσης και προφανούς παντοκρατορίας της κυβέρνησης, που δείχνει συμπτώματα αυθαιρεσίας και αλαζονείας!

Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να καλείται ο πρωθυπουργός να «πάρει πάνω του» την επίλυση ενός μείζονος ζητήματος όπως ο ΒΟΑΚ όταν υπάρχουν διεθνείς διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί και αρμόδιοι θεσμοί που κρίνουν τις υποβληθείσες προσφορές όταν και αν ποτέ αυτές ανοίξουν, που αδυνατώ να αντιληφθώ πότε, έτσι όπως πάει το πράγμα!

Θα ήθελα τέλος να επιστήσω την προσοχή στους καθ’ ύλην αρμόδιους, στην κυβέρνηση, το υπουργείο υποδομών αλλά και τις αρμόδιες επιτροπές, ότι βάσει της νέας νομοθεσίας του Υπ. Δικαιοσύνης και του Γ. Φλωρίδη, με την οποία το ακαταδίωκτο για απιστία σε τράπεζες και δημόσιο καταργείται, ότι εάν συνεχίσουν έτσι, ελλοχεύει ο κίνδυνος να κριθούν ποινικά από τη Δικαιοσύνη στον βαθμό που διαπιστωθεί απιστία εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος…

Ο ανεπιθύμητος Λιανός (της Επ. Ανταγωνισμού) μπορεί να φεύγει, όμως ο νόμος Φλωρίδη έρχεται και τούτο σε καμία περίπτωση δεν είναι προς όφελος των εμπλεκομένων…

Διαβάστε ακόμη: