Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν την Τρίτη καθώς οι επενδυτές σκέφτονται τις προοπτικές για τα επιτόκια και την οικονομία μετά από ισχυρότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλο του αμερικανικού Δημοσίου έκανε άλμα  13 μονάδων βάσης στο 4,84%.

Η απόδοση του διετούς τίτλου αυξήθηκε κατά 12 μονάδες βάσης στο 5,218% και έφτασε σε ένα υψηλό που δεν είχε παρατηρηθεί από το 2006 στη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Η κίνηση των αποδόσεων ήρθε καθώς τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων για τον Σεπτέμβριο ήταν πολύ πάνω από τις προσδοκίες της Wall Street. Τα στοιχεία έδειξαν αύξηση 0,7% για τον μήνα, ξεπερνώντας την εκτίμηση 0,3% σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Οι επενδυτές συνέχισαν επίσης να σταθμίζουν τις προοπτικές για την οικονομία και την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Fed. Αρκετοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής άφησαν να εννοηθεί τις τελευταίες εβδομάδες ότι δεν πιστεύουν ότι τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν, παρά το γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι αναμένει μια περαιτέρω αύξηση επιτοκίων φέτος.

Κοντά στην γραμμή μη μεταβολής τερμάτησαν οι δείκτες της Wall Street

Ο S&P 500 έκλεισε κοντά στην γραμμή μη μεταβολής την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές ανέλυσαν τις τελευταίες κινήσεις απόδοσης ομολόγων και η σεζόν εταιρικών κερδών κέρδισε τον ατμό.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε 0,01% και έκλεισε στις 4.373,20 μονάδες, ενώ ο  Nasdaq Composite υποχώρησε 0,25% στις 13.533,75 μονάδες.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 13,11 μονάδες ή 0,04%, για να κλείσει στις 33.997,65.

Η Bank of America σημείωσε άνοδο άνω του 2% βάσει μιας καλύτερης από την αναμενόμενη έκθεση. Bank of New York Mellon ανέβηκε σχεδόν κατά 4% αφού ξεπέρασε επίσης τις προβλέψεις των αναλυτών το τρίμηνο.

Πέρα από τα οικονομικά αποτελέσματα, μετοχές chip συμπεριλαμβανομένης της Nvidia  και προηγμένες μικροσυσκευές δυσκολεύτηκαν στη συνεδρίαση, αφού το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε σχέδια για αυστηρότερους περιορισμούς στις πωλήσεις προηγμένων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα.

Διαβάστε ακόμη: