Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη μετατροπή του Σκορπιού,  του θρυλικό νησιού του Ωνάση, σε ένα παγκόσμιο πολυτελές τουριστικό θέρετρο…

Ο νέος του ιδιοκτήτης, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, έχει ήδη επενδύσει πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ στο νησί. Το τροποποιημένο σχέδιο για τη δημιουργία μονάδας VIP exclusive club, που έχει δρομολογήσει ο ρώσος μεγιστάνας, με στόχο την προσέλκυση VIP ταξιδιωτών από όλον τον κόσμο, προβλέπει σημαντική αύξηση αλλά και χωρική ανακατανομή της συνολικής δόμησης στις εγκεκριμένες κτιριακές ενότητες της επένδυσης, αρχικού προϋπολογισμού 165 εκατ. ευρώ.

Σε δημοσίευμά του το elxis.com, θυμίζει ότι η εταιρεία που αναπτύσσει το νησί είναι η Μυκήνες Α.Ε., η οποία ζήτησε πρόσφατα από την κυβέρνηση οικοδομικές άδειες. Η αρχιτεκτονική εταιρεία Snøhetta από τη Νορβηγία έκανε τα σχέδια για το νησιωτικό θέρετρο. Η ίδια εταιρεία είναι γνωστή για το σχεδιασμό της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, του πρώτου υποβρύχιου εστιατορίου της Ευρώπης και της έδρας της Le Monde στο Παρίσι.

«Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 100 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με δελτίο τύπου του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο ενέκρινε την ανάπτυξη. Όταν ολοκληρωθεί, το νησί θα περιλαμβάνει ένα σπα, βίλες, ένα γήπεδο άθλησης, ένα αγρόκτημα, έναν αμπελώνα, ένα ελικοδρόμιο και μια αποβάθρα για μεγάλα γιοτ» αναφέρει το δημοσίευμα.

Το έργο που ονομάζεται «VIP Exclusive Club» εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 από την ελληνική κυβέρνηση και πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2024. 

Πόσο θα κοστίζει η διαμονή στον Σκορπιό

Το θέρετρο θα είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση σε εβδομαδιαία βάση για πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ και το νησί δεν θα επιτρέπει περισσότερους από 50 επισκέπτες τη φορά.

Το elxis γράφει ότι θα έχει υψηλή ασφάλεια, θα φυλάσσεται από από ελεύθερους σκοπευτές και κάμερες για μέγιστη ασφάλεια. Η οικογένεια Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ,θα χρησιμοποιεί το νησί για προσωπική της απόλαυση για κάποιο διάστημα του χρόνου και θα το νοικιάζει τον υπόλοιπο χρόνο.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal ο Ωνάσης αγόρασε το νησί το 1963 προς 3,5 εκατομμύρια δραχμές (σήμερα, περίπου 13.000 ευρώ) και έφερε χιλιάδες δέντρα και σπάνια φυτά για να διοργανώνει τα λαμπερά πάρτι του στον Σκορπιό. 

Τι προβλέπει η επένδυση

Υπενθυμίζεται ότι ο ρώσος μεγιστάνας αγόρασε τον Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση, το 2013, με στόχο να τον μεταμορφώσει σε ένα υπερπολυτελές τουριστικό θέρετρο, που θα προσελκύει την ελίτ του παγκόσμιου τουρισμού. 

Διαβάστε ακόμη: