Μια εμπρηστική επίθεση, της οποίας ο φυσικός αυτουργός έχει «πιαστεί» από τις κάμερες, έλαβε χώρα χθες το βράδυ κατά της οικονομικής εφημερίδας Axianews και του ειδησεογραφικού σάιτ Radar.gr στα κεντρικά γραφεία του μιντιακού ομίλου στον Νέο Κόσμο, παραπλεύρως της Λεωφόρου Συγγρού και του ξενοδοχείου Intercontinental!

Οι δράστες της επίθεσης, γνωρίζοντας προφανώς το κενό της βάρδιας φύλαξης, που ξεκινούσε στις 10 το βράδυ, επιχείρησαν γύρω στις 9, προκαλώντας ανάφλεξη στο όμορο οικόπεδο, που εφάπτεται του κτιρίου γραφείων του ομίλου και χρησιμοποιείται ως υπαίθριο πάρκινγκ!

Ευτυχώς, με την έγκαιρη δραστηριοποίηση της Πυροσβεστικής η εστία της φωτιάς κατεστάλη και οι φλόγες δεν πρόλαβαν να περάσουν μέσα στο κτίριο της εφημερίδας!

Πέραν πάσης αμφιβολίας πρόκειται για μια εμπρηστική επίθεση, η οποία αποδεικνύεται από το υλικό που συνέλεξαν οι κάμερες και το οποίο κατατέθηκε τόσο στο Ανακριτικό της Πυροσβεστικής!

Και η οποία εν πολλοίς αποσκοπεί στην πρόθεση κάποιων οργανωμένων επιχειρηματικών και άλλων συμφερόντων να μας «κλείσουν το στόμα» και να αποτρέψουν την αποκαλυπτική δημοσιογραφία μας!

Θα πρέπει να ξέρουν όλοι, «εχθροί» και «φίλοι» ότι δεν …μασάμε, ούτε καταλαβαίνουμε από απειλές, «μηνύματα» και απόπειρες εγκληματικών ενεργειών!

Αυτού του τύπου οι επιθέσεις μας κάνουν πιο δυνατούς και πιο αποφασισμένους να υποστηρίξουμε το Δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό, απέναντι στα συμφέροντα της Διαπλοκής και των παρακρατικών μηχανισμών που ενίοτε χρησιμοποιεί για να εκφοβίζει ή να «χτυπάει» ενοχλητικούς στόχους, που ξύνουν πληγές ή ανοίγουν φακέλους για έρευνα από τους Εισαγγελείς, τον ΣΔΟΕ και την Αρχή για το ξέπλυμα!

Καλούμε τις Αρχές, την Ελληνική Αστυνομία, την Αντιτρομοκρατική και προσωπικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Οικονόμου να επιτελέσουν το καθήκον τους, να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να προστατεύσουν ως οφείλουν την ελευθερία του Τύπου, απέναντι στα κάθε λογής οργανωμένα συμφέροντα, τα οποία θίγονται από τις αποκαλύψεις και εμφανίζονται αποφασισμένα να τις σταματήσουν με κάθε τρόπο!

Τους θέτουμε όλους, δημοσίως, προ των ευθυνών τους, για πράξεις ή παραλείψεις!

Σημειώνοντας ότι η εν λόγω επίθεση είναι η δεύτερη μέσα σε τρία χρόνια, καθώς το 2020 είχε προηγηθεί εισβολή και βανδαλισμός των γραφείων, όταν και κατεστράφησαν κομπιούτερ, αρχεία, έγγραφα, γκρεμίστηκαν πόρτες και διαλύθηκαν στην κυριολεξία τα πάντα!

Και αυτή η υπόθεση, η πρώτη, ουδέποτε εξιχνιάστηκε από τις Αρχές, που φέρουν πλέον μεγάλη ευθύνη, για το αδιανόητο «θάψιμο»…

Διαβάστε ακόμη: