Οι αμερικανικές μετοχές εκτινάχθηκαν τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές περίμεναν έναν κατακλυσμό από εκθέσεις εταιρικών κερδών και απομάκρυναν την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones διαπραγματεύτηκε 328 μονάδες υψηλότερα, ή 1%. Ο S&P 500 και Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 1,1% και 1,2%, αντίστοιχα.

Η Nike οδήγησε τον Dow υψηλότερα τη Δευτέρα με άνοδο 2,5%. Και οι 11 τομείς του S&P 500 διαπραγματεύτηκαν υψηλότερα στη συνεδρίαση.

Η σεζόν εταιρικών οικονοιμκών αποτελεσμάτων κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα με το 11% του S&P 500 να έχει προγραμματίσει να αναφέρει αποτελέσματα.

Μερικά αξιοσημείωτα ονόματα στο κατάστρωμα αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν την Johnson & Johnson, η Bank of America, Netflix και Tesla.

Αυτά τα αποτελέσματα ακολουθούν ένα σταθερό ξεκίνημα της περιόδου αναφοράς.

H Charles Schwab σημείωσε ράλι άνω του 4% τη Δευτέρα, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για κέρδη ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο.

JPMorgan Chase, Wells Fargo και UnitedHealth αυξήθηκαν μετά την δημοσίευση των τελευταίων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους.

Ορισμένοι στη Wall Street προετοιμάζονται για περισσότερη αστάθεια στο τέλος του έτους εν μέσω ανόδου των αποδόσεων και των τιμών του πετρελαίου, του κολλητικού πληθωρισμού και των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, η εστίαση στα κέρδη μπορεί να δώσει στους επενδυτές αισιοδοξία βραχυπρόθεσμα, δήλωσε η Lisa Erickson, ανώτερη αντιπρόεδρος της U.S. Bank Wealth Management.

Διαβάστε ακόμη: