Πτώση σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές  την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στον να αξιολογήσουν  τα βασικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας την Παρασκευή που θα μπορούσαν να καθορίσουν την επόμενη κίνηση για τα επιτόκια.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones έχασε 9,98 μονάδες, ποσοστό 0,03%, για να κλείσει στις 33.119,57. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,13% στις 4.258,19 μονάδες και ο  Nasdaq Composite υποχώρησε 0,12% και έκλεισε στις 13.219,83.

Οι εταιρείες βασικών καταναλωτικών προϊόντων οδήγησαν στις απώλειες του γενικού δείκτη αγοράς την Πέμπτη.

Οι μετοχές της εταιρείας ποτών Molson Coors υποχώρησε 6,3% την Πέμπτη, ακολουθούμενη από τη Mondelez International και Clorox , η οποία μειώθηκε περισσότερο από 5% έκαστη.

Οι εβδομαδιαίες αρχικές αιτήσεις ανεργίας ανήλθαν στις 207.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αυξημένες μόλις κατά 2.000 από τους αριθμούς της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει 210.000, σύμφωνα με μια συναινετική εκτίμηση του  Dow Jones.

Ενώ η ελαφρά αύξηση των αιτήσεων για ανεργία απογοήτευσε ορισμένους επενδυτές που ελπίζουν ότι τα εβδομαδιαία στοιχεία θα άρχιζαν να σηματοδοτούν μια κατάρρευση της αγοράς εργασίας και να τερματίσουν την πορεία των επιτοκίων που πλήττουν τις μετοχές.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αρχικά ανέβηκε μετά την έκθεση για τις αιτήσεις ανεργίας, προτού πέσει κάτω. Τελευταία απόδοση ήταν 4,714%.

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας μετάβασης από αυτό που όλοι πιστεύουν ότι είναι ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, σε ένα είδος πιο κανονικοποιημένου περιβάλλοντος επιτοκίου. Αυτές οι περίοδοι προσαρμογής είναι δύσκολες», δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της Horizon Investments, Scott Ladner.

Την Παρασκευή, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG εκτιμούν ότι οι μισθοδοσίες για μη γεωργικές εκμεταλλεύσεις για τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσουν αύξηση 170.000, από 187.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο.

Ενώ οι επενδυτές δεν ελπίζουν σε ύφεση, επιθυμούν κάποια αδυναμία στην αγορά εργασίας που θα αναγκάσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επανεξετάσει την αύξηση των επιτοκίων και να σταματήσει την πορεία των αποδόσεων των ομολόγων σε υψηλά 16 ετών.

Διαβάστε ακόμη: