Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων μεγαλύτερης διάρκειας αυξήθηκαν ξανά την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές τελούν σε αναμονή της έκθεσης θέσεων εργασίας για να αξιολογήσουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου του αμερικανικού δημοσίου ανέβηκε 3 μονάδες βάσης στο 4,759%. Είχε αυξηθεί έως και 4,884% την Τετάρτη, φτάνοντας σε υψηλό 16 ετών.

Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου ήταν 7 μονάδες βάσης υψηλότερη στο 4,923%.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Η κίνηση της Πέμπτης στην αγορά ομολόγων ακολούθησε τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας.

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν συνολικά σε 207.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση μόλις 2.000 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και κάτω από την εκτίμηση της συναίνεσης του Dow Jones για 210.000.

«Οι εργοδότες στο σύνολό τους δεν επιδιώκουν ακόμη να περιορίσουν το μέγεθος του εργατικού δυναμικού, όπως αποδεικνύεται από ένα ακόμη χαμηλό επίπεδο αρχικών αξιώσεων», δήλωσε σε σημείωμα ο Peter Boockvar, CIO της Bleakley Financial Group.

Οι έμποροι προσβλέπουν για περισσότερη σαφήνεια από την έκθεση της Παρασκευής για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι η οικονομία πρόσθεσε 170.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο. Αυτό θα ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από την αύξηση των 187.000 μισθοδοσίας που παρατηρήθηκε τον Αύγουστο.

Εάν η κρίσιμη έκθεση δείχνει συνεχιζόμενη στενότητα στην αγορά εργασίας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να προβεί σε πρόσθετες αυξήσεις επιτοκίων για να αμβλύνει την ανοδική πίεση στον πληθωρισμό. Οι αξιωματούχοι της Fed πρότειναν πρόσφατα ότι τα επιτόκια πιθανότατα θα παραμείνουν υψηλότερα για περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως και ότι υπάρχει πιθανότητα περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων φέτος.

Διαβάστε ακόμη: