Ο S&P 500 σημείωσε ελαφρά άνοδο την Τετάρτη, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν από τα πολυετή υψηλά μετά τη δημοσιοποίηση πολύ ασθενέστερων από το αναμενόμενο δεδομένων για τις θέσεις εργασίας.

Ο ευρύτερος δείκτης της αγοράς σημείωσε άνοδο 0,2%, και ο  Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 14 μονάδες, ή λιγότερο από 0,1%. Εν τω μεταξύ, το Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,6%.

Οι ενεργειακές μετοχές ήταν μεταξύ αυτών με τις χειρότερες επιδόσεις στον S&P 500.

Philips 66 , Occidental Petroleum , Schlumberger N.V. και Devon Energy όλες μειώθηκαν περισσότερο από 3% καθώς οι τιμές του αργού έπεσαν.

Ο κλάδος καταναλωτικών αγαθών ήταν αυτός με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο άνω του 1%. Etsy και Tesla οδήγησε τα κέρδη του κλάδου, κερδίζοντας περισσότερο από 2% έκαστη.

Η έκθεση ADP την Τετάρτη έδειξε ότι 89.000 ιδιωτικές μισθοδοσίες προστέθηκαν τον περασμένο μήνα. Αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από την πρόβλεψη του Dow Jones για 160.000 και λιγότερα από 180.000 προσθήκες μισθοδοσίας που αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω από τον Αύγουστο.

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν από τα υψηλά επίπεδα του 2007 με βάση τα δεδομένα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε στο 4,745%, αφού πέρασε το όριο του 4,8% την Τρίτη.

Τα στοιχεία έρχονται μετά από μια χαμένη συνεδρίαση στη Wall Street, αφού τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας έδειξαν ότι η αγορά εργασίας είναι ακόμα ισχυρή και οι αποδόσεις των ομολόγων ανέβηκαν υψηλότερα. Ο Dow σημείωσε τη χειρότερη σύνοδό του από τον Μάρτιο και έγινε αρνητικός για τη χρονιά.

«Τα επιτόκια είναι ο κύριος μοχλός της απόδοσης των μετοχών σήμερα και είναι για το μεγαλύτερο μέρος των δύο μηνών», δήλωσε ο Ross Mayfield, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής στην Baird.

Οι έμποροι θα παρακολουθούν επίσης οικονομικά στοιχεία σχετικά με τις παραγγελίες αγοράς και στέγασης που είναι προγραμματισμένα για την Τετάρτη και την εβδομαδιαία έκθεση για τις αποζημιώσεις ανεργίας που αναμένεται την Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμη: