Η Tesla ανακοίνωσε ακόμα ένα ρεκόρ παραγωγής, το οποίο προήλθε από το εργοστάσιό της Gigafactory 3 στην Κίνα. Σύμφωνα λοιπόν με την αμερικάνικη εταιρεία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η παραγωγή στο εργοστάσιο της Σαγκάης έφτασε στον αριθμό ορόσημο των 2 εκατομμυρίων μονάδων. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο συγκεκριμένος αριθμός ήρθε πολύ γρήγορα, καθώς το εργοστάσιο της Κίνας εγκαινιάστηκε στα τέλη του 2019.

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι η ανέγερση του εργοστασίου πραγματοποιήθηκε επίσης σε χρόνο ρεκόρ, αφού ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2029, ενώ πλέον το Gigafactory 3 θεωρείται το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο. Έπειτα από 33 μήνες λειτουργίας, τον Αύγουστο του 2022, καταγράφηκε το πρώτο εκατομμύριο στην παραγωγική διαδικασία, ενώ για το δεύτερο εκατομμύριο χρειάστηκαν μόλις 13 μήνες.

Μάλιστα η Tesla είναι η πρώτη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία που κατάφερε να έχει την αποκλειστική ιδιοκτησία του εργοστασίου της στην Κίνα, αντί για μια κοινοπραξία 50/50. Από το εργοστάσιο της Κίνας προέρχονται πλέον τα δύο πέμπτα της παγκόσμιας παραγωγής των Tesla, η οποία επί του παρόντος ανέρχεται περίπου στα πέντε εκατομμύρια.

Στην αρχή εκεί κατασκευάζονταν μόνο το Model 3, όμως προς το τέλος του 2020 με αρχές του 2021 προστέθηκε και το Model Y στη γραμμή παραγωγής, το οποίο πλέον υπερτερεί αριθμητικά. Πρόσφατα ξεκίνησε η παραγωγή του ανανεωμένου Model 3. Η επίσημη παραγωγική ικανότητα του Gigafactory 3 ήταν 750.000 οχήματα, όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι ξεπερνά τα 930.000 οχήματα. Εκτός από την τοπική αγορά, καλύπτει και εξαγωγές σε γύρω χώρες, Ευρώπη και Καναδά.

Διαβάστε ακόμη: