Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, η οποία χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς για τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων και ως βαρόμετρο εμπιστοσύνης των επενδυτών, εκτινάχθηκε την Τρίτη στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε τελευταία κατά περίπου 8 μονάδες βάσης στο 4,758%.

Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου αυξήθηκε σε υψηλά επίπεδα 4,874%, επίσης το υψηλότερο από το 2007.

Η απόδοση του τίτλου διετούς διάρκειας, η οποία είναι ευαίσθητη στις προσδοκίες γύρω από το πού η Federal Reserve θα καθορίσει το δικό της βασικό επιτόκιο δανεισμού, αυξήθηκε ελαφρά στο 5,129%.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Η έρευνα Job Openings and Labor Turnover του Αυγούστου που κυκλοφόρησε την Τρίτη έδειξε ξανά μια εικόνα για την αγορά εργασίας που δίνει στην Federal Reserve το πράσινο φως να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

Σε πρόσφατες δημόσιες παρατηρήσεις, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed έχουν επισημάνει διαφωνία σχετικά με το εάν χρειάζεται νέα αύξηση των επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους, αλλά συμφωνούν ότι τα επιτόκια θα πρέπει να παραμείνουν υψηλά για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς της κεντρικής τράπεζας χρησιμοποιεί αυξήσεις επιτοκίων για να μειώσει τον πληθωρισμό που οι αξιωματούχοι θεωρούν ότι είναι πολύ υψηλός, παρόλο που το επιτόκιο έχει μειωθεί σημαντικά από την κορύφωσή του στα μέσα του 2022.

Διαβάστε ακόμη: