Ο ιδρυτής της FTX Sam Bankman-Fried κρίθηκε ένοχος την Πέμπτη για κλοπή από πελάτες του πτωχευμένου πλέον ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως.

Το 12μελές σώμα ενόρκων στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν καταδίκασε τον Bankman-Fried και για τις επτά κατηγορίες που αντιμετώπιζε μετά από μια πολύμηνη δίκη στην οποία οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι λεηλάτησε 8 δισεκατομμύρια δολάρια από τους χρήστες του ανταλλακτηρίου από καθαρή απληστία, σημειώνει το Reuters.

Η ετυμηγορία ήρθε μόλις ένα χρόνο μετά την αίτηση πτώχευσης της FTX σε μια εταιρική κατάρρευση που συγκλόνισε τις χρηματοπιστωτικές αγορές και εξαφάνισε την προσωπική του περιουσία, η οποία υπολογίζεται σε 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ένορκοι κατέληξαν στην ετυμηγορία μετά από διαβουλεύσεις διάρκειας μόλις τεσσάρων ωρών. Ο Bankman-Fried, ο οποίος είχε δηλώσει αθώος για δύο κατηγορίες απάτης και πέντε κατηγορίες συνωμοσίας, στεκόταν απέναντι στους ενόρκους με τα χέρια του ενωμένα μπροστά του κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας.

Η καταδίκη ήταν μια νίκη για το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και τον Ντέμιαν Γουίλιαμς, τον κορυφαίο ομοσπονδιακό εισαγγελέα στο Μανχάταν, ο οποίος κατέστησε την εξάλειψη της διαφθοράς στις χρηματοπιστωτικές αγορές μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές του.

Διαβάστε ακόμη: