Σε ακόμη ένα φιάσκο εξελίσσεται η “αποκάλυψη” της Εφημερίδας των Συντακτών, η οποία κυκλοφορεί σήμερα, Παρασκευή, με πηχυαίο τίτλο: “Predator: Από το κινητό του Γρηγόρη… με αγάπη”, προσπαθώντας να εμπλέξει τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

 

Μέσα στο ίδιο το άρθρο, βέβαια, αναφέρεται πως: “Δεν υπάρχει απόδειξη ότι τα μηνύματα τα έστειλε ο κ. Δημητριάδης” και πως τα μηνύματα στάλθηκαν από μία online υπηρεσία αποστολής.

 

Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, αλλά και δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την υπόθεση, παραδέχονται ότι τα μηνύματα δεν στάλθηκαν από το κινητό του ίδιου.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε ανακοίνωσή της με ημερομηνία 20 Ιουλίου 2023 υπογραμμίζει πως κανένα SMS από το λογισμικό predator δεν απεστάλη από το πραγματικό κινητό τηλέφωνο, ούτε πολιτικού προσώπου αλλά ούτε και άλλου κρατικού αξιωματούχου.

 

“Τα μηνύματα SMS έχουν αποσταλεί μέσω υπηρεσιών διαδικτύου (Web to SMS) με χρήση προπληρωμένων καρτών. Επισημαίνεται ειδικά ότι σε αυτά τα μηνύματα SMS διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του αποστολέα υπήρξαν τροποποιημένα και ότι δεν αντιστοιχούν στον πραγματικό αποστολέα, προκειμένου να παραπλανάται ο παραλήπτης τους για να ενεργοποιεί τον περιεχόμενο σύνδεσμο ιστοσελίδας και με τον τρόπο αυτό να εγκαθίσταται το κατασκοπευτικό λογισμικό” ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 

Όσον αφορά τα SMS που φαινόταν να προέρχονται από την ηλεκτρονική εφαρμογή εμβολιασμού η Αρχή σημείωνε ότι “διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στην εν λόγω εφαρμογή, από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι τα παραπλανητικά αυτά μηνύματα δεν εστάλησαν εν τέλει από αυτή την εφαρμογή” και “έκρινε ότι δεν προκύπτει περιστατικό παραβίασης (διαρροής) δεδομένων από τους επίσημους φορείς της διαδικασίας εμβολιασμού”.

Τη σκυτάλη πήραν τόσο ο Θανάσης Κουκάκης όσο και ο Κώστας Βαξεβάνης, οι οποίοι με αναρτήσεις τους έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι τα κακόβουλα μηνύματα δεν εστάλησαν απο το κινητό του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι η “Εφημερίδα των Συντακτών”, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, ξεχνώντας από τον τίτλο της αυτή τη… μικρή λεπτομέρεια.

 

Διαβάστε ακόμη: