Νέο placement ανοίγει για εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου στην Jumbo, καθώς ο Απόστολος Βακάκης, μέσω της Tanocerian Maritime, θα προσφέρει περίπου 2 εκατ. μετοχές, ή το 1,5% της Jumbo, στην τιμή των 27,20 ευρώ. Τα επίπεδα αντιστοιχούν σε discount 9,3% σε σχέση με τη σημερινή (8/5) τιμή κλεισίματος. Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου και θα την τρέξει η Citi.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μια δυναμικό 2023 για τα Jumbo, καθώς είδε άλμα κερδοφορίας 21,88% και καθαρά κέρδη 303 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις του Ομίλου ξεπέρασαν το φράγμα του 1 δισ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά +13,90% σε σύγκριση με το 2022, στα 1.081,39 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο μετοχικός και διοικητικός ηγέτη της Jumbo, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με αναλυτές, ανακοίνωσε την απόφαση της Jumbo να επενδύσει στην Trade Estates του ομίλου Fourlis με ποσοστό 1%. Mέχρι τέλος του έτους, ο όμιλος Fourlis, αναμένεται να προχωρήσει στη διάθεση περίπου 13% με 14% των μετοχών που κατέχει στην Trade Estates, ώστε να μειωθεί το ποσοστό του σε κάτω του 50%. H απομείωση του ποσοστού στην ΑΕΕΑΠ πέρα από την ενίσχυση της ρευστότητας και τη μείωση του δανεισμού, θα απελευθερώσει τη δυναμική του retail (λιανικής).

Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του 2024 για την Jumbo

Μετά το δυναμικό 2023 και το 2024 προδιαγράφεται ως ένα ευοίωνο έτος για την εταιρεία. Οι πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατά τον Μάρτιο 2024, εμφανίζονται αυξημένες κατά 17% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα κυρίως λόγω της εποχικότητας των πωλήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο όπου ο εορτασμός των Αποκριών φέτος ήταν στις 17 Μαρτίου (26 Φεβρουαρίου πέρυσι). Συνολικά, στο πρώτο τρίμηνο του 2024, οι πωλήσεις του Ομίλου, ήταν αυξημένες κατά +6%.

Η πορεία των πωλήσεων ανά χώρα

Ελλάδα

Τον Μάρτιο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +18% περίπου καθώς φέτος ο Μάρτιος περιελάβανε και τις πωλήσεις που σχετίζονται με τον εορτασμό των Αποκριών. Συνολικά για το πρώτο τρίμηνο του έτους 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +4% περίπου σε σχέση με το 2023.

Κύπρος

Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Μάρτιο του 2024, ήταν αυξημένες κατά 27% περίπου καθώς φέτος ο Μάρτιος περιελάβανε και τις πωλήσεις που σχετίζονται με τον εορτασμό των Αποκριών. Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το πρώτο τρίμηνο του 2024 είναι αυξημένες κατά 4% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Βουλγαρία

Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +10% περίπου τον Μάρτιο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για το πρώτο τρίμηνο του 2024 είναι αυξημένες κατά +10% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ρουμανία

Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +14% περίπου τον Μάρτιο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά, οι πωλήσεις στη Ρουμανία για το πρώτο τρίμηνο του 2024 είναι αυξημένες κατά +13% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Διαβάστε ακόμη: