Ο Nasdaq Composite βρέθηκε υπό πίεση για άλλη μια φορά, με τις απώλειες της Πέμπτης να τον θέτουν σε τροχιά για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.

Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας υποχώρησε 0,3% και ο S&P 500 ήταν αμετάβλητη. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones διέλυσε την αρνητική τάση, σημειώνοντας άνοδο 79 μονάδων, ή 0,2%.

Η Wall Street έρχεται από μια δύσκολη συνεδρίαση, με τον Dow Jones να χάνει σχεδόν 300 μονάδες και ο Nasdaq Composite πτώση άνω του 1%.

Μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης όπως η Apple παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις για να ξεκινήσουν το έτος καθώς οι υπερβολικές αποτιμήσεις και η αβεβαιότητα σχετικά με το πότε η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια έχει ανησυχήσει τους επενδυτές ότι οι αγορές έχουν γίνει υπερβολικά αισιόδοξες.

Οι μετοχές της Apple υποχωρούν περισσότερο από 4% αυτή την εβδομάδα.

Ο τεχνολογικός γίγαντας την Πέμπτη υποβιβάστηκε από την Piper Sandler δύο ημέρες αφότου η Barclays μείωσε την αξιολόγησή της στον τεχνολογικό γίγαντα. Η μετοχή της Apple υποχώρησε 1,1%.

Η πρόσφατη απόδοση στη Wall Street έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πώς έκλεισε η αγορά το 2023. Ο S&P 500 έκλεισε πέρυσι με άνοδο άνω του 24% ενώ απολάμβανε το καλύτερο σερί εβδομαδιαίων νικών του από το 2004.

«Έχετε θέση, έχετε συναίσθημα, όλα αυτά είναι αρκετά τεντωμένα», είπε η Anastasia Amoroso, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στο iCapital, στο «Closing Bell» του CNBC την Τετάρτη. «Και νομίζω ότι μετά από αυτό το πολύ δυνατό τελείωμα της χρονιάς που είχαμε, πρέπει απλώς να δώσουμε κάποια από τα χρήματα».

Την Πέμπτη, η τελευταία ανάγνωση της έκθεσης της ADP έδειξε ότι οι θέσεις εργασίας ενισχύθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο. Οι εταιρείες πρόσθεσαν 164.000 θέσεις εργασίας για τον μήνα, υψηλότερες από τις 130.000 εκτιμήσεις του Dow Jones.

Οι συνολικές αιτήσεις για ανεργία έδειξαν επίσης ότι ο ρυθμός των απολύσεων επιβραδύνθηκε για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Δεκεμβρίου, γεγονός που αποτελεί περαιτέρω ένδειξη ισχύος στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε ακόμη: