O Nasdaq Composite υποχώρησε για δεύτερη συνεδρία την Τετάρτη για να ξεκινήσει η χρονιά, βασιζόμενη στη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της εδώ και σχεδόν τρεις μήνες.

Ο δείκτης τεχνολογίας έχασε 1,18% και έκλεισε στις 14.592,21 μονάδες, σημειώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,80% και έκλεισε στις 4.704,81 μονάδες.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε 284,85 μονάδες, ή 0,76%, τερμάτισε στις 37.430,19.

Ο Nasdaq έρχεται από τη χειρότερη μέρα του από τον Οκτώβριο, υποχωρώντας από τις μεγάλες μετοχές τεχνολογίας και την πτώση σχεδόν 4% της Apple αφού η Barclays υποβάθμισε τον κατασκευαστή iPhone. Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν επιπλέον 0,8% την Τετάρτη.

Άλλοι ισχυροί τεχνικοί της Nvidia, Tesla και Meta όλα μειώθηκαν την Τετάρτη.

Οι επενδυτές φαινόταν να πουλούν τους νικητές της τεχνολογίας του περασμένου έτους, οι οποίοι εκτινάχθηκαν καθώς η αγορά ανέμενε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής το 2024.

Αλλά με την αβεβαιότητα σχετικά με το πότε η Federal Reserve  θα αρχίσει επιτέλους να μειώνει τα επιτόκια, οι επενδυτές φαίνεται να έχουν περιορίσει τον ενθουσιασμό τους.

Οι βραχυπρόθεσμες διορθώσεις δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο σε μια αγορά που έρχεται από νέα υψηλά και εισέρχεται στην πρώτη σεζόν, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η πιο μακροπρόθεσμη ρύθμιση φαίνεται θετική σε ορίζοντα έξι έως δώδεκα μηνών.

Οι κύριοι μέσοι όροι ήταν επίσης υπό πίεση το απόγευμα της Τετάρτης μετά τη δημοσίευση των τελευταίων πρακτικών συνεδρίασης της Fed, που έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα δεν ήταν ακόμα αρκετά έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια.

Διαβάστε ακόμη: