Όπως είναι λογικό και απολύτως αναμενόμενο, στον τραπεζικό κλάδο όπου υπήρξαν σημαντικές υπεραξίες από το rebound των τελευταίων εβδομάδων, παρατηρούνται ρευστοποιήσεις βραχυχρόνιων κερδών!

Και σε κάθε περίπτωση, το ασταθές πολιτικό περιβάλλον που την ώρα τούτη διαπιστώνεται, βαραίνει το κλίμα και ενίοτε προκαλεί πρόσκαιρες ρευστοποιήσεις!

Ωστόσο την ίδια ώρα με την αποκόμιση κερδών στις τράπεζες, παρατηρούνται επιλεκτικές τοποθετήσεις τόσο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση όσο και στον κλάδο της Ενέργειας και των Πετρελαίων που λόγω συγκυρίας είναι «της μόδας» και στο επίκεντρο θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών, ξένων και Ελλήνων!

Επί του προκειμένου, επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται κατ’ αρχήν για τις μετοχές του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ, ενώ ταυτόχρονα η μετοχή της ΔΕΗ «μαζεύεται» γύρω από τα επίπεδα του 5,70 ευρώ όπου εμφανίζεται προσφορά από έναν μεγαλοεπενδυτή, η οποία και απορροφάται!

Με τους καλά γνωρίζοντες να υποστηρίζουν ότι μετά το μάζεμα και με αφορμή τα οικονομικά δεδομένα και την αξία των assets θα ακολουθήσει εκτίναξη!!!

Ενδεικτικά κύκλοι της αγοράς με αφορμή την αγορά της Watt and Volt από τον Μυτιληναίο λένε ότι αν το πελατολόγιο της αποτιμάται την ώρα τούτη στα 36 εκατ. ευρώ, τότε το πελατολόγιο της ΔΕΗ αξίζει πάνω από 1 δις. ευρώ!!!

Ταυτοχρόνως μεγάλο χρηματιστηριακό ενδιαφέρον παρουσιάζει η Ενέργεια, τα Πετρέλαια και ειδικότερα τα Διυλιστήρια που έχουν μπει στο κάδρο των ξένων – και λόγω ενεργειακής κρίσης- οι οποίοι τοποθετούνται ακόμη και κόντρα στο κλίμα της αγοράς!

Η Τέρνα Ενεργειακή φέρεται κατά πληροφορίες να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με την First και έναν ακόμη ισχυρό διεθνή οίκο, με έγκυρες πηγές να διαβεβαιώνουν ότι το deal θα ανακοινωθεί το αργότερο τον Σεπτέμβριο και σε τιμή ανά μετοχή πολύ υψηλότερη από εκείνη που είχε προσφέρει η Macquarie.

Λέγεται ότι η προσφερόμενη τιμή είναι κατά μέσο όρο υψηλότερη κατά 1,78 ευρώ ανά μετοχή από εκείνη του αυστραλιανού fund!

Παράλληλα πολύ σοβαρό αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για Πετρέλαια – Διυλιστήρια με Μότορ Όιλ και Ελληνικά Πετρέλαια να αναδεικνύονται από τους πρωταγωνιστές της εποχής, παρουσιάζοντας πλήρη καθετοποίηση σε όλα τα επίπεδα, μεγάλα κέρδη και χρηματιστηριακές υπεραξίες…

Διαβάστε ακόμη: