Με το βλέμμα στραμμένο στην Wall Street και εν μέσω αρνητικής τροχιάς των ευρωπαϊκών χρηματαγορών κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές πωλήσεις αλλά κυρίως να τηρούν “στάση αναμονής”.

Οπως αναφέρουν οι αναλυτές της αγοράς συνεχίζονται οι εκπτώσεις στην αγορά εταιρικών ομολόγων, ειδικά στις εκδόσεις των ΕΛΧΑ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ και ομίλου ΓΕΚ, με μια αξιοπρεπέστατη τελική απόδοση στη λήξη, σε σχέση με τον πολύ χαμηλό κίνδυνο που ενέχουν.

Πάντως, η έλλειψη κατεύθυνσης είναι το βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης με την πρώτη στήριξη να παραμένει στις 878 μονάδες. Λίγο μετά τη 1.00 η ώρα ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 886,74 μονάδες με πτώση 0,53% ενώ η αξία των συναλλαγών φθάνει τα 22 εκατ. ευρώ.

Ισχυρές απώλειες σημειώνει ο τραπεζικός κλάδος με την Πειραιώς να υποχωρεί πάνω από 3,3% και την Εθνική πάνω από 2%. Με πτώση 1,85% κινείται αυτή την ώρα η Alpha Bank και 1,72% η Eurobank. Απώλειες και για τις περισσότερες μετοχές του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης με «φωτεινές εξαιρέσεις» τις Τέρνα Ενεργειακή που ενισχύεται κατά 1,51%, την ΓΕΚΤΕΡΝΑ με 0,72%, τον ΟΤΕ με 0,47% και την ΕΥΔΑΠ με 0,25%.

Απώλειες άνω του 2% σημειώνει η Βιοχάλκο, 1,64% η ΔΕΗ, 1,35% η Ελλάκτωρ, 1,13% η Lamda Development, 1,80% η Quest, 1,24% η Jumbo και 0,98% η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Στην μικρή κεφαλαιοποίηση η μετοχή της Premia κινείται ανοδικά κατά 0,40%, η Δομική Κρήτης με κέρδη 1,90% και η Κυριακούλης με άνοδο άνω του 5%.

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αναλυτικά οι χρεώσεις ανά εταιρεία μετά την επιδότηση

Ο γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ παραλίγο να καεί ζωντανός στο δωμάτιό του

Έλενα Κρεμλίδου: Ποζάρει με ανοιχτά πόδια και ανεβάζει τη θερμοκρασία