Σύσταση «buy» για τη μετοχή του ΟΠΑΠ δίνει η Eurobank Equities, η οποία ανεβάζει την τιμή – στόχο της εισηγμένης στα 15,9 ευρώ (13,5 ευρώ το κλείσιμο της Τρίτης), κάνοντας λόγο για ένα «υγιές β’ τρίμηνο με άρωμα… μερίσματος». 

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ αναμένεται να δημοσιεύσει τα τριμηνιαία μεγέθη στις 29 Αυγούστου, με τη χρηματιστηριακή εταιρεία να περιμένει ένα αρκετά δυνατό β’ τρίμηνο, στο οποίο τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 13% και τα κέρδη EBITDA κατά 9%.

Αυτό, σύμφωνα με την ανάλυση της Eurobank Equities, θα επιβεβαιώσει:

  • Την υπεροχή του ΟΠΑΠ στη δυνατότητα παραγωγής ταμειακών ροών
  • Την ομαλοποίηση των τριμηνιαίων κερδών EBITDA κοντά στα 150 εκατ. ευρώ σ’ ένα εποχικά αδύναμο τρίμηνο
  • Την ανθεκτικότητα των αποτελεσμάτων, παρά τα μακροοικονομικά εμπόδια 

Όσον αφορά την επιβράβευση των μετόχων, η χρηματιστηριακή εταιρεία «ποντάρει» στη διανομή προσωρινού μερίσματος της τάξης του 0,2 ευρώ ανά μετοχή (έναντι προσωρινού μερίσματος 0,1 ευρώ πέρυσι), η οποία έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την εκταμίευση του τελικού μερίσματος για το 2021 (1,40 ευρώ ανά μετοχή). 

Τα στοιχεία του β’ τριμήνου 

Για το β’ τρίμηνο του 2022, η Eurobank Equities περιμένει ότι οι λιανικές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ θα πλησιάσουν ακόμη περισσότερο τα προ-πανδημίας επίπεδα (-8% έναντι -11% στο α’ τρίμηνο και -13% στο δ’ τρίμηνο του 2021), χάρη στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Από την άλλη πλευρά, το ψηφιακό κανάλι του ΟΠΑΠ παραμένει σε δυσκολότερη θέση, λόγω της εποχικότητας και των λιγότερων αθλητικών αναμετρήσεων. Έτσι, αναμένονται επιμέρους έσοδα της τάξης των 95 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 11% σε ετήσιο επίπεδο και κατά 10% σε τριμηνιαίο επίπεδο.

Για το σύνολο του Ομίλου, ωστόσο, τα έσοδα εκτιμώνται σε 446 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 13% σε ετήσια βάση και μειωμένα κατά 3% σε τριμηνιαία βάση. Τα αποτελέσματα EBITDA, παράλληλα, θα διαμορφωθούν στα 156 εκατ. ευρώ (+9% στο έτος, -8% στο τρίμηνο), με τα καθαρά κέρδη να αναμένονται στα 76 εκατ. ευρώ έναντι 72 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Οι στόχοι για το 2022 

Για το σύνολο του 2022, η Eurobank Equities εμφανίζεται βέβαιη ότι τα αποτελέσματα EBITDA θα ξεπεράσουν το φράγμα των 700 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η τιμή – στόχος να προσαρμόζεται στα 15,90 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η μετοχή διαπραγματεύεται στο 8,7x σε όρους EV/EBITDA.  

Τέλος, η χρηματιστηριακή εταιρεία επαναλαμβάνει ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επιλογές (top picks) για την Ελλάδα.  

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αναλυτικά οι χρεώσεις ανά εταιρεία μετά την επιδότηση

Ο γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ παραλίγο να καεί ζωντανός στο δωμάτιό του

Έλενα Κρεμλίδου: Ποζάρει με ανοιχτά πόδια και ανεβάζει τη θερμοκρασία