Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η υπόθεση της ΔΕΗ συνιστά ένα πρωτοφανές success story το οποίο πιστώνεται ο πρωθυπουργός με την επιλογή ενός αξιόπιστου και ικανού μάνατζερ, του Γιώργου Στάσση!

Ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα ξαναέβαλε την επιχείρηση στον χάρτη της ενέργειας, την εξυγιαίνει, την αναπτύσσει και της δημιουργεί υπεραξίες!

Από την φάση της απαξίωσης και του κατακερματισμού η ΔΕΗ αναδεικνύεται σε σημείο αναφοράς όπου συναθροίζονται όλες οι μεγάλες δυνάμεις της Ενέργειας για να συνεργαστούν.

Και αντί να κάνουν πλιάτσικο στα τεμαχισμένα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης, σπεύδουν να καταστούν συνεργάτες και συνομιλητές!

Και την ώρα τούτη, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας, πληθωρισμού και εξαθλίωσης των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, η ΔΕΗ επιδεικνύει αντανακλαστικά, διενεργεί σοβαρό κοινωνικό έργο, επεκτείνεται στις οπτικές ίνες, νέους προσοδοφόρους τομείς ενώ παράλληλα στηρίζει τη μετοχή στο Χρηματιστήριο, μέσα από πρόγραμμα ιδίων μετοχών, όπως οφείλουν να πράττουν οι μεγάλες επιχειρήσεις που σέβονται μετόχους και επενδυτές, Έλληνες και ξένους, μικρούς και μεγάλους!

Υπό αυτή την έννοια οφείλει ο πρωθυπουργός να ακολουθήσει παντού στις ΔΕΚΟ το παράδειγμα της ΔΕΗ και να τοποθετήσει ικανούς μάνατζερ στο τιμόνι, όπως ο Γ. Στάσσης και όχι όπως ο Χ. Σαχίνης της ΕΥΔΑΠ για παράδειγμα που βάζει να γνωμοδοτεί για τους διαγωνισμούς το ΤΕΕ λες και έχει κάποιο θεσμικό ρόλο ή αναγνωρισμένη γνωμοδοτική εξουσιοδότηση!!!

Ο μάνατζερ του «γλυκού νερού» που κόβει το νερό του κάθε δυστυχισμένου για 100 ευρώ, προκειμένου να αποκομίζει προσωπικό όφελος από bonus!

Ένας δήθεν τεχνοκράτης, που με το καλημέρα διπλασίασε τις αμοιβές της Διοίκησης του, τα έργα και τις ημέρες του οποίου διερευνά ήδη η Δικαιοσύνη, που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι η σύζυγος του υπήρξε συμμαθήτρια του πρωθυπουργού στο Κολλέγιο Αθηνών!

Στάσσηδες θέλει η αγορά και όχι Σαχίνηδες αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξει σελίδα ο τόπος και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να εξυγιανθούν και να πάψουν να αποτελούν εστία συγκέντρωσης και εκμετάλλευσης των διαπλεκόμενων συμφερόντων!

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αναλυτικά οι χρεώσεις ανά εταιρεία μετά την επιδότηση

Ο γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ παραλίγο να καεί ζωντανός στο δωμάτιό του

Έλενα Κρεμλίδου: Ποζάρει με ανοιχτά πόδια και ανεβάζει τη θερμοκρασία