Ο απολογισμός για το περασμένο έτος, ο οποίος δημοσιεύθηκε σήμερα (14/07), αποτυπώνει την πρόοδο που έχει συντελεστεί εντός του 2021, με στόχο έναν πιο βιώσιμο κόσμο.

Με τη βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της επιχειρηματικής του στρατηγικής και την ενσωμάτωση όλο και περισσότερων δεσμεύσεων ESG στην επιχειρησιακή του λειτουργία, ο Όμιλος συμβάλλει με θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

«Ως εταιρεία τεχνολογίας, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να βρούμε λύσεις στις πιο επείγουσες προκλήσεις της εποχής, μέσω της καινοτομίας και των βιώσιμων προϊόντων και υπηρεσιών μας.

Για εμάς, είναι σαφές ότι η βιώσιμη επιχειρηματικότητα και η κερδοφόρος ανάπτυξη είναι συμπληρωματικές έννοιες και όχι αντικρουόμενες. Τα μικρά ή μεγαλύτερα βήματα που κάνει καθένας από εμάς, μπορούν συνδυαστικά να συνεισφέρουν καθοριστικά στη δημιουργία ενός βιώσιμου κόσμου.

Γιατί, ο πλανήτης μας δεν αξίζει τίποτε λιγότερο. Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις σήμερα, για να διασφαλίσουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους, αύριο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, στο μήνυμα του απολογισμού.

Ο ενιαίος απολογισμός περιλαμβάνει σημαντικά χρηματοοικονομικά και μη στοιχεία καθώς και άλλες επιδόσεις του Ομίλου ΟΤΕ σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG), ενώ εφέτος εγκρίθηκε για πρώτη φορά από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ, καταδεικνύοντας τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης για τον Όμιλο.

Στα αξιοσημείωτα αποτελέσματα που καταγράφονται στον απολογισμό, περιλαμβάνονται, επίσης, οι επενδύσεις άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2027, που υλοποιεί ο Όμιλος ΟΤΕ σε δίκτυα νέας γενιάς σταθερής και κινητής, FTTH και 5G, η μείωση κατά 88% των άμεσων και έμμεσων εκπομπών CO2 από την κατανάλωση ενέργειας (ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου, ντίζελ και βενζίνης) την τελευταία πενταετία, η επίτευξη μηδενικών αποβλήτων από την παροχή υπηρεσιών τεχνολογίας  και η συμμετοχή του Ομίλου ΟΤΕ για δεύτερη διαδοχική χρονιά στη λίστα “World’s Most Ethical Companies” του Ethisphere Institute.