Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων εκτινάχθηκαν την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις προοπτικές για την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας και τη συνεχιζόμενη κρίση στο τραπεζικό σύστημα.

Η τιμή του bitcoin σημείωσε άνοδο περισσότερο από 4% στα 28.290,71 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics. Το Ethereum πρόσθεσε σχεδόν 5% στις συναλλαγές στα 1.822,50 $.

Τα Crypto αυξήθηκαν όμοια με άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου. Και οι τρεις κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες ήταν υψηλότεροι την επόμενη ημέρα από το sell-off που προκάλεσε η Fed στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι έμποροι αξιολόγησαν την τελευταία ενημέρωση από τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας την Τετάρτη και «συμβιβάζονταν η αβεβαιότητα με την ευκαιρία», δήλωσε η Sylvia Jablonski, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Διευθύνουσα Σύμβουλος επενδύσεων στο Defiance ETFs.

Την Τετάρτη, η Fed αύξησε τα επιτόκια άλλες 25 μονάδες βάσης, όπως αναμενόταν, και άφησε να εννοηθεί ότι το τέλος των αυξήσεων της για την καταπολέμηση του πληθωρισμού θα μπορούσε να πλησιάσει. Ωστόσο, οι μετοχές και τα κρυπτονομίσματα ξεπουλήθηκαν μέχρι το τέλος της ημέρας.

«Η Fed έκανε ό,τι ήθελε η αγορά και πρότεινε ότι μπορεί να μην χρειαστούν συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων και αναγνώρισε το αποπληθωριστικό έργο ότι η πρόσφατη κατάρρευση των τραπεζών θα συνέβαλε στη μείωση του πληθωρισμού», είπε η Jablonski.

«Μια Fed που θέλει να σταματήσει θα πρέπει να σημάνει θετική δυναμική για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και ανάπτυξης, όπως μετοχές τεχνολογίας και κρυπτογράφηση. … Εν ολίγοις, η αβεβαιότητα παραμένει στη νομισματική πολιτική και ο αντίκτυπος των επιτοκίων στην οικονομία όσον αφορά το εάν βλέπουμε ή όχι ύφεση».

Η αγορά φάνηκε επίσης να διώχνει τα κακά νέα σχετικά με το «ανθυγιεινό ρυθμιστικό κλίμα» στα κρυπτονομίσματα.

Αργά Τετάρτη, Coinbase έλαβε μια ειδοποίηση Wells από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που προειδοποιεί την εταιρεία ότι μπορεί να έχει παραβιάσει τη νομοθεσία περί κινητών αξιών. Εν τω μεταξύ την Πέμπτη, η SEC εξέδωσε ειδοποίηση επενδυτών για περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης.

Διαβάστε περισσότερα