Σε μία ακόμη (δυστυχώς) αποτυχημένη τραπεζική επένδυση προέβη ο μεγαλοεπιχειρηματίας Θόδωρος Αγγελόπουλος (της Γιάννας), ο οποίος μετά το κάζο με την Alpha bank στα τέλη της δεκαετίας του 2000, όταν είχε επενδύσει μισό δις. στην τιμή των 23 ευρώ ανά μετοχή, τώρα βλέπει και την τοποθέτηση του στην Παγκρήτια να εξανεμίζεται με το ποσοστό του μετά την αύξηση από 7,91% σήμερα να υποχωρεί στο 3,96%, υπό την αυστηρή και αβέβαιη προϋπόθεση ότι όλα θα πάνε καλά με την αύξηση κεφαλαίου, δηλαδή θα εγκριθεί από την Επ. Κεφαλαιαγοράς και το πρόσθετο ενημερωτικό που υποχρεούται η διοίκηση της να υποβάλει, αλλά και να συναινέσει στα ανοικτά ζητήματα η ΤτΕ, όπως επίσης και να εξασφαλιστούν τα 100 εκατ. ευρώ της αύξησης.

Κάτι που δεν προκύπτει ακόμη, καθώς το ζήτημα της συμμετοχής του Μ. Σάλλα (Lyktos) είναι στον αέρα, μετά τα ζητήματα με το Fit and Proper που προέκυψαν από την Τράπεζα της Ελλάδος!

Όπως έγινε γνωστό μετά την υποβολή του ενημερωτικού δελτίου της αύξησης στην Επ. Κεφαλαιαγοράς, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος διά μέσω της εταιρίας Alpha Ocean που ενασχολείται με το real estate (Δρυάδων, Τουρκοβούνια, αγοραπωλησία ακινήτων με χρηματοδότηση Alpha Bank) συμμετέχει με ποσοστό 7,91% στην Παγκρήτια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, ο κύριος Αγγελόπουλος φέρεται να κατέχει συνολικά γύρω στο 10% της Παγκρήτιας, διά μέσω και της συμμετοχής που φέρεται να έχει στην Lyktos του Μ. Σάλλα!

Σε απλά λόγια ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, του οποίου η σχέση με την Alpha Ocean δεν ήταν γνωστή και επιβεβαιώθηκε μέσα από το επίσημο ενημερωτικό της Παγκρήτιας, φέρεται να έχει βάλει συνολικά στο τραπεζικό αυτό project κοντά στα 10 εκατ. ευρώ τα οποία και επί της ουσίας «έχει χάσει»!

Γιατί η αύξηση είναι στον αέρα, όπως και το μέλλον της τράπεζας σε αυτή την περίπτωση, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι παρά τις πιέσεις δεν πρόκειται να συμμετάσχει και να ασκήσει τα δικαιώματα του!

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο γνωστός στην πιάτσα Δ. Δημόπουλος (ή Μίμης όπως τον αποκαλούν οι οικείοι του) είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Θ. Αγγελόπουλο να μετάσχει στο project της Παγκρήτιας και την ώρα τούτη φέρεται να προσπαθεί να πείσει τον σύζυγο της Γιάννας Αγγελοπούλου να βάλει άλλα 7 εκατ. ευρώ στην αύξηση!

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες 2 εβδομάδες κρίνονται ως καθοριστικές για την Παγκρήτια, όπου κάποιοι «πονηροί» όπως μαθαίνω θεώρησαν ότι μπορούν να πετύχουν αύξηση κεφαλαίου και χωρίς τον Μιχάλη Σάλλα, όπως άνωθεν τους υποδείχτηκε!

Και επιβεβαιώνεται έτσι για μια ακόμη φορά η ρήση ότι οι αυτοκρατορίες πέφτουν από μέσα…

Διαβάστε ακόμη: