Έγραψε προ ημερών το Radar σχετικά με τις επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες του πασίγνωστου ως συζύγου της Γιάννας, Θόδωρου Αγγελόπουλου οι οποίες αποτελούν ένα μεγάλο ερωτηματικό, με συνέπεια να διερωτάται κάνεις: τι δουλειά κάνει άραγε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος;

Γιατί το μόνο που με βεβαιότητα μπορεί να γνωρίζει κανείς την ώρα τούτη, είναι η έφεση του στους πλειστηριασμούς, διά μέσω των οποίων ήρθε στην κατοχή του (και της συζύγου του) το παλάτι του Μιχάλη Γουλανδρή στο Προεδρικό Μέγαρο, σχεδόν δίπλα στο Μαξίμου, το οποίο η πάλαι ποτέ ισχυρά κυρία του «2004» και του «1821» φέρεται να παραχώρησε προς χρήση στο γραφείο του εκάστοτε πρωθυπουργού, λόγω έλλειψης χώρων στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου!

Σε απλά λόγια αυτό που είναι κοινά γνωστό είναι: Τι δουλειές δεν κάνει ο Θόδωρος Αγγελόπουλος!

Και τις οποίες για την πληρότητα του ρεπορτάζ θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε!

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή:

Με αφορμή τον πλειστηριασμό ακινήτων στον οποίο προέβη ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο γνωστός σύζυγος της Γιάννας, σε βάρος πλήθους ακινήτων των ανιψιών του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελοπούλου, παιδιά του αποθανόντος αδερφού του Κωνσταντίνου και αφού θυμήθηκα ότι προ ενός περίπου έτους το ζεύγος Θ. Αγγελοπούλου έχει αποκτήσει ακίνητο προβολής δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο, από πλειστηριασμό σε βάρος γνωστού εφοπλιστή που πτώχευσε, διερωτήθηκα: «Τι δουλειά άραγε κάνει ο Θόδωρος Αγγελόπουλος»;

Έτσι ξεκίνησα να απαριθμώ στο μυαλό μου τις δουλειές που πλέον δεν κάνει ο επώνυμος Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι κάτοικος Ελβετίας και δεν υπόκειται σε φορολόγηση από το Ελληνικό Δημόσιο! Για την ιστορία αυτό και για να ξέρουμε τι λέμε!

Πρώτα από όλα την παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση στο εξωτερικό, τα Χαλυβουργεία, την πούλησε σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείτο!

Η πατροπαράδοτη επιχείρηση που δημιούργησε τον μύθο των Αγγελόπουλων διεθνώς απεμπολήθηκε!

Η Alpha steel σε Ιρανό επιχειρηματία και η Beta steel σε Ρώσο!!!

Τα καράβια τα πούλησε, τον περίφημο στόλο που αγόραζε και μεταπωλούσε στον Πίτερ Γεωργιόπουλο μέσα από ένα πλέγμα αλλεπάλληλων συναλλαγών που είχαν απασχολήσει τότε την κοινή γνώμη. Έτσι, εφοπλιστής και καραβοκύρης δεν είναι πια!

Το ναυπηγείο επίσης το χαιρέτισε, το πολυδιαφημισμένο Oceanco για τις ναυπηγικές δραστηριότητες του οποίου είχαν γραφτεί χιλιάδες λέξεις στις εφημερίδες της εποχής με τις οποίες Θόδωρος και Γιάννα διατηρούσαν προνομιακές σχέσεις!

Τα τρυπάνια, (ντάπα ντούπα, ντάπα ντυπα, ιστορία που θυμίζει την παλιά ελληνική ταινία με τον Λάμπρος Κωνσταντάρα που είχε ανακαλύψει πετρέλαιο στο πηγάδι του οικοπέδου που είχε στο χωριό) πήγαν άπατα!

Τα ακίνητα πχ Πλατεία Κοραή έκαναν φτερά! Οι βίλες στον Άγιο Λάζαρο της Μυκόνου και το οικόπεδο στην Ελιά πουλήθηκαν στον διαβόητο Δουζόγλου, γνωστό στην πιάτσα και ως Βενεζουελάνο!

Επιπροσθέτως και το πασίγνωστο σκάφος Alpha Nero των 80 και πλέον μέτρων, το «διαμάντι» της οικογένειας για το οποίο Γιάννα και Θόδωρος ήταν υπερήφανοι, επίσης πουλήθηκε!

Οι τράπεζες είναι ακόμη μια πονεμένη ιστορία σχεδόν απόλυτης οικονομικής καταστροφής!

Τις μετοχές της UBS ο Θόδωρος ακόμη τις κλαίει, της Alpha bank μια φορά κι έναν καιρό απαξιώθηκαν, στην Παγκρήτια όπου έφαγε ζημιά περίπου 10 εκατ. ευρώ δεν μπαίνει στην αύξηση!

Ενώ στα Media όπου έτρεφε αγάπη λόγω των φιλοδοξιών της Γιάννας έφυγε κακείν κακώς από τον Ελεύθερο Τύπο!

Σας παρέθεσα λοιπόν τι δουλειές ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ο Θόδωρος Αγγελόπουλος!

Που κάποτε αποκαλείτο από εξαπτέρυγα, γλείφτες και αυλοκόλακες, ως Grand Maitre του εφοπλισμού και των αγοραπωλησιών!!!

Οπότε ευλόγως διερωτώμαι : «Τι δουλειά κάνει τώρα;» εκτός της προφανούς ενασχόλησης του με τους πλειστηριασμούς! Από πού και πώς κερδίζει τα προς το ζειν;

Διαβάστε ακόμη: